Как да изглеждаш страхотно с гланц за устни

2015-11-03 19:04:00
Как да изглеждаш страхотно с гланц за устни
Снимка: freedigitalphotos.net

Гланцът за устни, който беше модерен през 90-те, сега отново е актуален, както повечето тенденции от тогава. Любопитното е, че не само тийнейджъри залагат на него. Той е подходящ за жени на всички възрасти и е най-лесното средство за придавана на блясък и плътност на устните. За да изглеждат устните ти добре с него обаче трябва да следваш някои правила. Ето кои.

 

Също както червилата и моливите за устни, гланцът се предлага  на пазара във всякакви цветове - от неутрални до много тъмни. Важно е да избереш такъв, какъвто да отива на тена ти. На жените със светла кожа им отиват светлорозовите и светло-бежовите тонове, а на тези с тъмна - наситените червени и кафяви. Много по-удобно е обаче вместо да издирваш най-подходящия за теб гланц, просто да нанасяш безцветен върху любимото си червило.

 

 

Как да го нанесеш? Вместо да нанасяш блясъка върху целите устни, както правиш с червилото, сложи само в средата на долната и после го разнеси, притискайки ги една в друга, или пък с помощта на четчица. Така ще избегнеш риска да нанесеш твърде голямо количество гланц, което няма да изглежда добре.

 

Освен предимства, гланцът за жалост има и някои недостатъци. Всички знаем, особено тези, които сме го използвали, че един от най- големите недостатъци на гланца за устни е неговата неиздръжливост върху устните. Трикът, с който ще го задържиш върху устните си за по-дълго време е преди да го нанесеш да сложиш върху тях малко от пудрата си за лице. А, за да изглежда възможно най-добре, устните трябва да са идеално гладки.

 

Друг много често срещан проблем в студените месеци е напукването на устните. Избегни го като ексфолираш редовно. Има два лесни метода за това. Разтъркай устните си с влажна хавлиена кърпа или ги намажи с вазелин и после го отстрани с четката си за зъби. Можеш също така да си направиш паста от кафява захар и зехтин или бадемово масло и да изтъркаш устните си с пръст, правейки кръгообразни движения. Най-лесният начин е да си купиш балсам за устни против напукване. След това да нанесеш пудра за лице, след което червилото или само гланца.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия