Как да позираш пред обектива на камерата, за да имаш готини снимки

2015-11-02 16:59:00
Как да позираш пред обектива на камерата, за да имаш готини снимки
Снимка: iStock

Младите хора много обичат да се снимат, особено момичетата. Снимката е хубаво нещо, защото тя може да запамети всеки момент и човек може да я види, когато пожелае, особено ако е на смартфона му. За да ти харесва една снимка обаче, ти трябва да изглеждаш добре на нея. А това не е никак трудно, стига да знаеш някои основни правила при правенето на снимки:

 

Внимавай как си държиш ръцете – ако искаш на снимката да си докоснал лицето си, нека дланта да не сочи към обектива, а да повтаря плавно овала на лицето.

 

Застани в непринудена поза – снимката ще бъде по-хубава, ако в джоба си поставиш само палците, а другите пръсти са навън. Също така е добре тялото ти да бъде в S-образно положение, защото в тази поза отсъства пълната симетрия.

 

 

Наклони леко главата си – гарантираме ти, че снимката ще бъде много по-интересна, ако не гледаш директно към камерата, а извиеш леко тялото си. Ако наклониш леко глава, то ще създадеш ефект все едно гледаш към обектива отдолу нагоре.

 

Отпусни рамо – когато рамото е отпуснато, шията се увеличава визуално и прави лицето по-открито. Избягвай да криеш ръцете си. На снимката е препоръчително ръката да лежи на лакътя, а не да се крие зад него.

 

Присвий коляното – дори когато се снимаш в профил тялото ти трябва да бъде в S-образно положение, т.е трябва леко да присвиеш коляното и да отпуснеш раменете. По този начин ще изглеждаш по-слаб на снимката, а позата ти ще е по-непринудена.

 

Завърти се леко настрани – ако искаш да бъдеш по-строен на снимката, трябва да избягваш правата линия на раменете. За да постигнеш това, трябва да се завъртиш ¾ настрани спрямо камерата. Ръцете е хубаво да са в кадър, но да са отпуснати на бедрата.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия