Какъв скъпоценен камък подхожда на зодията ти

2015-10-21 17:49:00
Какъв скъпоценен камък подхожда на зодията ти
Снимка: freedigitalphotos.net

Всяка зодия си има скъпоценен камък, който ѝ служи като талисман. Той не се нуждае от специално зареждане с енергия, тъй като всеки въздейства по определен начин, ако е на правилната зодия. Тези камъни ти помагат да живееш спокойно, зареждат те с положителна енергия и те пазят против уроки. Ето на кои зодии кои камъни пасват най-добре.

 

Ахат. Подхожда на Телец и Близнаци. Tози камък се използва още от далечни времена. С него са украсявали печати, различни съдове, изработвани са оригинални украшения. Също така с него има възможност за издълбаване на изображения. Ахатът внася доброта, спокойствие и увереност на тези две зодии. Способен е и да привлича вниманието на другите към човека, който го носи.

 

 

Лазур. Козирогът ще получи щастие, радост, любов и ще живее без конфликти. Камъкът ще помогне на човек от тази зодия, който има много важни житейски размисли, ще му помогне да избере правилния път и да се насочи към промяна. Лазурът помага и за преоткриването на нови интересни способности, както и отриване на скрит талант у Козирога.

 

Тюркоаз. Действа най-много на представителите на зодия Стрелец. Камък на свободата, щастието и победата. Освен че е много красив, внася изключително спокойствие.

 

Оникс. Подхожда най-много на Раците. Дава им сила, борбеност, привлича късмета, укрепва духа и премахва стреса. А това е много важно за хората от тази зодия, тъй като те са изключително чувствителни и емоционални и имат нужда от талисман, който да им вдъхва сила.

 

Сардоникс (червено-кафяв оникс). Доста удачен камък за Лъв и Скорпион. Дава сила и целеустременост. Помага на тези зодии да се справят със споровете и негативната енергия спрямо околните. Ако пък Сардониксът бива носен от Девата, ще ѝ помогне за постигане на семеен уют, успех в кариерата, както и за премахване на страховете.

 

Рубин. Действа на Лъвовете, Скорпионите, Раците и Овните. Повечето хора го наричат камък на живота. Най-широкото му приложение е да защитава от зли сили и болести.

 

Аквамарин. Камъкът на Водолеите. Помага им да изберат правилния път, изпива умората и помага за намирането на изход в сложна финансова ситуация.

 

Яспис. Този камък действа като амулет и предпазва от всякакви нещастия най-вече Телец и Дева.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
FunkyPie
преди 8 години

полускъпоценни камъни са тва


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия