Сивото на мода

2015-10-28 19:43:00
Сивото на мода
Снимка: freedigitalphotos.net

Този сезон освен бялото, сивото също е доста носен цвят. Всъщност различните му нюанси, носени едновременно са доста актуални. Понякога обаче може да ги съчетаеш зле и ефекта на комбинацията да се загуби. Ето какво трябва да знаеш, ако решиш да заложиш на такъв тип облекло.

 

Основното правило е да не смесваш топлите със студените нюанси, тъй като няма да стои добре и ще развали опита ти да бъдеш елегантна.  Хубаво ще стои, ако използваш повече от 5 различни тоналности върху себе си, но при условие, че са само от топлата или само от студената гама на сивото. Как да ги разпознаеш? В топлата почти винаги има и няколко капки кафяво или бежово, което прави сивото по-меко като излъчване. Докато при студените нюанси участват като добавка сините цветове, което преобразява сивото в метално и отчуждено. Не е изключено да се постигне перфектен вид и със смесените гами, но това го могат в повечето случаи само професионалисти. Затова по-добре не си прави подобни експерименти.

 

 

Старай се да ги комбинираш правилно. Ако не искаш облеклото ти да се състои изцяло от сиви цветове, то може да добавиш и друг. За елегантна и дискретна визия най-добре използвай неутралните цветове като бяло и черно. Бялото прави сивото по-меко, но и по-студено, докато черното създава контраст и ефектно го подчертава. Черното също така умело прикрива недостатъците ти. Ако например се притесняваш, че панталонът в светло сиво те прави по-пълна, то заложи на черен или на такъв в най-тъмния нюанс на сивото. Съветваме те да избереш аксесоари в бяло или черно: чанта, шал, шапка, колан. Бялото в този случай стои по-неутрално и леко допълва сивия тоалет, а черното изпълнява ролята на акцент и може да измести вниманието към конкретна част от тялото или детайл върху дрехата.

 

За ежедневието. Тогава носи сиво на пластове. Но тук също трябва да внимаваш. При сивото по-добре стоят вертикалните пластове, а не хоризонталните. Панталонът ти трябва да бъде в тон, близък до този на блузата. Може да добавиш и сако/палто в различни нюанси. По този начин при разкопчаване на дрехата се създава илюзията за вертикално комбиниране на нюансите, което път издължава фигурата.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия