Няколко вида слънчеви очила

2015-10-17 15:52:00
Няколко вида слънчеви очила
Снимка: freedigitalphotos.net

Напоследък е доста модерно да носиш слънчеви очила, няма значение дали навън грее слънце, или не. Някои хора носят слънчеви очила даже вътре в училище, което понякога поражда коментари, че въпросният човек демонстрира надуто поведение. Да, слънчевите очила са страхотен аксесоар, но имай уважение към съучениците си и не ги носи вътре, особено когато говориш с някого. В такъв случай е хубаво събеседникът ти да вижда очите ти. Също така вземи такава форма очила, която да отива на формата на лицето ти. Ще те запознаем с няколко вида слънчеви очила.

 

Кръгли. Те са доста ексцентрични и напомнят за Елтън Джон и хипи-романтиката от 70-те. Както виждаш модата на тези времена се връща не само при дрехите, но и при слънчевите очила.

 

 

Квадратни. Този модел придава едновременно градска елегантност и модерна визия, подходяща за плажа. Най-носените цветове сред квадратните очила, освен черното, са бялото, леопардовото и ванилията.

 

Авиаторски. Днес те са безспорен хит, така беше също и през 80-те. Носят се с жълти стъкла, в наситен цвят (обикновено червено) и със златна рамка. За жалост тази форма не отива на всеки тип лице.

 

Слънчеви очила с големи рогови рамки. Те се носят най-вече от хората, които държат да бъдат в абсолютен крак с модата. Предпочитаните цветова са синьо, червено и оранжево, харесват се розовите дръжки.

 

Котешки тип. Те са били на мода през 50-те и имитират котешките очи. Носят се най-вече в ярък цвят.

 

XL размер. Те дават максимална защита от слънцето, придават загадъчен вид на модел.

 

А сега ще те запознаем и какви очила отиват според формата на лицето ти.

 

Кръгла форма. Тесните рамки придават на лицето повече контур, а допълнителните елементи подчертават визията и оформят чертите на лицето. Не носи обаче големи и кръгли очила.

 

Квадратна форма. Авиаторските, котешките или кръглите модели ще ти стоят доста добре, тъй като ще омекотят ъгловия контур на лицето ти. Разбира се не носи очила с ъглова форма.

 

Сърцевидна форма. Най-добре ще изглеждаш с ъглови, котешки, кръгъл или овален тип очила. Избягвай широките рамки, авиаторските, както и големите очила.

 

Овална форма. Ако лицето ти е с такава форма, си най-голямата късметлийка, тъй като на него ще стоят добре всякакъв вид слънчеви очила,освен кръглите. Препоръчваме ти да заложиш на обемните, те ще скъсят визуално лицето ти.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия