Как да къпеш кучето си

2015-10-05 13:53:00
Как да къпеш кучето си
Снимка: freedigitalphotos.net

Много тийнейджъри, които имат куче за домашен любимец изобщо не са запознати с това как да го гледат. В повечето случаи родителите им вършат "черната" работа, а ти най-много да го разходиш, нали? Идва време обаче, когато трябва да свикнеш изцяло да го гледаш и едно от най-неприятните неща е къпането. Ще те насочим как да къпеш кучето си.

 

Ако кучето ти е малко е добре да го къпеш на всеки 15 дни, тъй като телцето му е разположено по-близо до земята и по този начин се цапа по-бързо. Това е така особено при по-едрите породи. Породите, които имат по-едра козина е желателно да се разресват често, а тези с по-къса – да се изчеткват. Ако едно куче не се реши редовно, козината му се заплита на възли и после е много трудно да се отплете, а започва и да се къса. Ако си момиче и имаш дълга коса, знаеш за какво говорим.

 

Как да изкъпеш кучето си? Първо приготви всичко необходимо, температурата на водата трябва да бъде умерена – нитo топла, нито студена. Преди да нанесеш шампоана по козината, разтвори го във вода, тъй като препаратът е прекалено силен. След това втрий в козината и внимавай да не влезе шампоан в очите на кучето. Ако се случи, бързо изплакни и попий със суха кърпа. Ако кучето ти е с дълга козина, след шампоана нанеси балсам, за да може после по-лесно да го разрешиш. Кучетата обичат масажа, така че подсушавайки домашния си любимец, го масажирай с влажна кърпа. Винаги по посока на растежа на косъма. Така кучето ти вече няма да възприема банята единствено като неприятно изживяване. Ако животното се тормози прекалено, когато го къпеш, дай му гумена играчка, с която да се забавлява по време на процеса.

 

 

След къпане. След тоалета може да повдигнеш настроението на кученцето като го почерпиш с любимите му хрупки например. Ако се налага сушене на козината, използвай сешоара на най-ниската възможна скорост и не го дръж прекалено близко до тялото. Не пропускай да почистиш ушите и очите на кучето, освен ако твоето не е от породите, при които е строго забранено. Другото, което трябва да направиш след баня, е да погледнеш ноктите на кучето и да ги отрежеш, ако е необходимо. Процедурите при къпането на куче са почти еквивалентни на тези, когато къпеш човек.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия