Как кенгуру нападна полицаи и избяга

2015-09-28 12:59:00
Как кенгуру нападна полицаи и избяга
Снимка: iStock

Има животни, които правят всичко възможно, за да се доберат до свободата. Кенгуру – беглец все още е на свобода в Глостършър, Великобритания, след като нападна приклещилите го натясно полицаи и избяга.

 

Животното било видяно от случайна минувачка около 21.30 вечерта. Тя веднага се обадила в полицията и дори успяла да заснеме кенгуруто за доказателство. Униформените бързо намерили животното и успели да го приклещят натясно. Те очаквали кенгуруто да се стресне, но вместо това то смело атакувало полицаите, прескочило ограждащата пътя му стена и избягало.

 

 

Преследването, приличащо на екшън филм, продължило часове наред. Най-накрая униформените успели да заловят кенгуруто, но малко преди полунощ то избягало отново и все още е на свобода.

 

Полицаите потърсили помощ от ветеринарни експерти и специалисти от Кралско дружество за предотвратяване на жестокостта към животните, които ги посъветвали да метнат одеало върху главата на кенгуруто, ако отново успеят да го приклещят.

 

"Подаденият необичаен сигнал от свидетелка се превърна в истински екшън. За лош късмет кенгуруто успя да ни се изплъзне, въпреки че го бяхме приклещили. Все пак гонитбата на кенгура не е сред обичайните дейности на полицията. Обзалагам се, че животното е много уплашено", казва полицейска говорителка. 

 

От местна ферма са се съгласили да приютят торбестия беглец, ако бъде заловен.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия