Кои са най-предпочитаните туристически дестинации през 2013 г.?

2013-05-23 10:00:00
Кои са най-предпочитаните туристически дестинации през 2013 г.?
Снимка: sxc.hu

Базирайки се на мнението на стотици хиляди туристи от цял свят, туристическият сайт TripAdvisor подреди в класация най-предпочитаните дестинации за настоящата 2013 г.

 

 

Начело на списъка е градът на любовта Париж. Музеят Лувър, катедралата Нотр Дам, Айфеловата кула – това са само част от емблематичните забележителности на френската столица. Централният булевард Шанз-Елизе също не е за изпускане – с многобройните си магазини, кафенета и ресторанти той безспорно е една от най-атрактивните френски улици.

 

На второ място в класацията, изготвена от TripAdvisor, е градът, който никога не спи – Ню Йорк. Емпайър Стейт Билдинг, Статуята на Свободата, Сентръл парк и Музеят на изкуството „Метрополитън” са задължителни за посещение от всеки турист. Ню Йорк е един от световните центрове на модата и освен това в него кипи неуморен нощен живот. Ако отидете там, със сигурност няма да скучаете.

 

Трети в класацията на най-предпочитаните туристически дестинации за 2013 г. е Лондон. Бъкингамският дворец, виенското колело Лондонското око и Тауър Бридж са само една малка част от забележителностите, които могат да се видят в британската столица. Многобройните галерии, музеи и библиотеки превръщат Лондон в културното средище на Европа.

 

Вижте как изглежда пълният списък, съставен от TripAdvisor:

 

1. Париж

2. Ню Йорк

3. Лондон

4. Рим

5. Барселона

6. Венеция

7. Сан Франциско

8. Флоренция

9. Прага

10. Сидни

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
JustMeBabe
преди 10 години

New York

Tam4ituuu MCbi
преди 10 години

Bih zamenila Praza sas Tokyo (ama tva si e moe mnenie) =D


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия