12 неща, от които имаш нужда, за да бъдеш наистина щастлив човек [част втора]

2015-08-19 18:02:00
12 неща, от които имаш нужда, за да бъдеш наистина щастлив човек [част втора]
Снимка: iStock

Всеки човек има различни мечти, различни желания и планове за живота си. Но всичко това, което правиш, е за да си щастлив, нали? Щастието не е константна величина, нито пък е цел, то трябва да е път, който вървиш. От какво имаш нужда, за да си наистина щастлив/а?

 

Ваканция/приключения. Ако искаш да си щастлив човек, трябва да пътуваш постоянно. Като тийнейджър е по-трудно от финансова позиция, защото не разполагаш сам/а с финансите си и трябва да се съобразяваш с бюджета на родителите си. Ако пък започнеш работа, вече е много по-трудно, защото парите никога няма да ти стигат, а времето ти ще е много ограничено. Но въпреки това трябва да намериш време и средства, за да пътуваш. Обикаляй нови места, запознавай се с нови хора и запечатвай с фотографии любимите спомени.

 

 

Стабилни приходи. Парите не са олицетворение на щастието, но са задължително условие, за да бъдеш щастлив. Няма как да си спокоен и доволен, когато парите не ти стигат за храна или нормален начин на живот. Работи върху себе си, развивай се, дай си време да учиш много нови неща. Следвай мечтите си и работи върху усъвършенстването си. Така имаш по-голям шанс да се развиеш в кариерата си и да изкарваш добри пари.

 

Цели/мечти. Някои ги определят като „цели“, други казват просто „мечти“. Важното е да имаш идея, която да те води напред, път, който да следваш, нещо, в което да вярваш. Всеки човек има нужда от пътеводна светлина и идея, която да реализира. Без мечти и цели се превръщаш в човек, който гледа на лента собствения си живот и не е участник в него.

 

Спорт. Колкото и да е трудно в началото, винаги си струва. Искаш да изглеждаш добре, да се чувстваш добре в кожата си? Обувай спортните обувки и отивай да тичаш в парка. Освен, че ще изглеждаш много добре, ще имаш по-високо самочувствие и ще си много по-балансиран.

 

Позитивна нагласа. Няма как да пожънеш успех без да си позитивно настроен. Позитивните мисли са пътят към успеха, защото така привличаш добра енергия, усмивки и си много по-мотивиран да работиш, да правиш куп неща и вярваш в успеха си.

 

Пауза. Поглеждаш наоколо. Благодариш. Хората умеят да забравят дори това, което са постигнали вчера. Искат нещо много силно, след дълги усилия го получават, после забравят за него, защото се стремят към друго. Затова човек има нужда от паузи. Спираш, замисляш се, поглеждаш около себе и си и осъзнаваш колко важни за теб хора имаш, колко много си постигнал/а. Благодариш. Винаги изпитвай благодарност, тя е част от самото щастие.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия