Символите на щастието

Те изглеждат като симпатични дреболийки, които създават само приятна обстановка, но всъщност,  са в състояние да привличат късмета и да гонят несгодите.  Да, говорим да символите на щастието... Много хора не обичат да отрупват  

2010-11-11 22:15:19
Символите на щастието
Те изглеждат като симпатични дреболийки, които създават само приятна обстановка, но всъщност,  са в състояние да привличат късмета и да гонят несгодите.  Да, говорим да символите на щастието...

Много хора не обичат да отрупват  жилището си с подобни  дребни украшения, защото ги смятат за безвкусни, обременяващи обстановката и безсмислени....

Отношението към тях веднага се променя, когато хората научат, че тези дреболии предпазват от несгоди, привличат сполуката и повишават увереността и самочувствието. Защото от дълбока древност те са символи на щастието...

Рисунка на Окото на Хорус, донесена  от Египет или  турският талисман-синец, наречен Окото на Фатима, са известни със силата да отблъскват недоброжелателните погледи, да пазят от лоши  очи и да спасяват от уроки.

В Далечния изток пък подобни функции изпълняват статуетките на Хотей или Смеещия се Буда. Усмихнатото дебело човече се изработва от скъпоценни материали  и според поверието, който го погали по коремчето, се радва на щастие и късмет.

Статуетката на патица също е сред символите на щастието. За юдеите патицата била синоним на безсмъртието, а за американските индианци - посредник между  небето и водата.  За китайците  и японците пък двойка патици олицетворява съюза на влюбените, съпружеската вярност и грижа.

Изображението на котка също е често срещан талисман.  В Далечния изток приписват на  котката  такива качества като ясновидство, магически дарби и способност да общува с духовете на нощта.  Ако изображението й е с вдигната предна лапичка, то носи в дома сполука и богатство.

Слонът отдавна е смятан за свещено животно, което носи добри вести. Той е символ на мъдростта и сигурността. Ако имате статуетка на  слон вкъщи, тя ще ви носи спокойствие и хармония. Слонът  е най-добре да се сложи в гостната или близо до входната врата.

Смята се, че камбанката  е мощен талисман, който е в състояние да  отклони и дори унищожи злото. Според мюсюлманите и индусите нейният звън е в синхрон с ударите на сърцето на Бога, а в Китай песента й е приносител на космическа хармония.   
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия