Няколко ползи от това да обичаш шоколад

2015-08-16 12:01:00
Няколко ползи от това да обичаш шоколад
Снимка: freedigitalphotos.net

Кой не обича шоколад? Вероятно всеки човек обожава тази прекрасна храна. Повечето хора признават, че това е любимото им нещо за ядене и не могат и ден без да си хапнат от него. Шоколадът е известен с вкусовите си качества, с милионите си разновидности и с позитивните свойства, които носи. Какви са ползите за любителите на шоколада?

 

Чудесен източник на енергия. Случвало ли ти се е да се събудиш рано и изобщо да не ти се яде? Вероятно всеки е изпитвал това ужасно чувство. Стомахът ти е празен и издава неприятни звуци, а нямаш никакъв апетит. Вредно е да не закусваш, знаеш го, но не можеш да хапнеш нищо. Пробвай с няколко парченца шоколад. Те са много полезни сутрин, защото дават достатъчно енергия, а не са обемни и не е нужно да дъвчеш половин час.

 

Чудесно средство срещу ПМС. Предменструалният синдром е мъка за всяко момиче. При някои дами признаците са много леки, при други дори се стига до депресия и болки. Вместо да пиеш лекарства, хапни малко шоколад. Разбира се, че той е утеха за всяко неразположение, подобрява настроението и те кара да се чувстваш щастлива.

 

 

Съдържа антиоксиданти, които борят раковите клетки. Черният шоколад съдържа много антиоксиданти, които са много полезни за организма. Те могат да преборят раковите клетки, да подобрят паметта, да окажат благоприятно влияние на зрението и да подобрят настроението. Хапвай редовно по няколко парченца черен шоколад.

 

Афродизиак. Черният шоколад е смятан за един от най-добрите афродизиаци. Не вярваш? Покани гаджето на романтична вечер, пуснете си филм, но не прави тежка вечеря, нито взимай пуканки или чипсове. Вместо тежката храна, направи по една малка салатка. Пропусни основното ястие и преминете към шоколада. Зареди се с няколко блокчета черен шоколад. Определено ще видиш, че има ефект.

 

По-добър е от кафето. Кафето води до пристрастяване. Ако пиеш редовно кафе, в един момент ще забележиш, че сутрин не можеш да се събудиш, без да си изпил/а чашата си с кафе. Освен това е вредно, ако се пие на гладно, също така дехидратира тялото и трябва да се консумира с вода. Не бива да забравяме, че от него е възможно и зъбите ти да потъмнеят. Затова замени кафето с няколко парченца черен шоколад. Той ще те събуди и ще ти даде енергия.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия