10 начина да се предпазиш от лятната жега

2015-08-14 17:17:00
10 начина да се предпазиш от лятната жега
Снимка: freedigitalphotos.net

Лятото е сезонът, през който тялото ти понася много високи температури и това малко или много влияе на здравето ти. Ние ще ти дадем 10 съвета, които да помогнат на тялото ти да понася по-леко жегите:

 

Хидратирай се. През лятото е твърде възможно да се дехихратираш, тъй като високите температури те карат да се потиш доста повече от обикновено. Затова те съветваме да пиеш поне 2-3 литра вода на ден.

 

Избягвай алкохола. Консумацията на спиртни напитки допринася за дехидратацията. Избягвай ги максимално...поне докато слънцето е най-силно. Дори вкусната биричка също може да те дехидратира и изтощи, вместо да те ободри и да те накара да се чувстваш по-свеж.

 

 

Кожата ти също се нуждае от хидратация. Морската вода, която е солена, както и хлора от басейна разрушават естествената хидратация на кожата. Не забравяй в края на деня да си сложиш хидратиращ лосион за тяло.

 

Направи си пилинг. Пилингът възобновява кръвообращението и прави кожата по-нежна, но също така прави тена по-дълготраен и бляскав.

 

Носи по-изрязани и тънки дрехи. Освен, че така можеш да покажеш твоето секси тяло, по-тънките и изрязани дрехи предотвратяват вероятността за дехидратация.

 

Внимавай със слънцето. Много е важно да защитаваш кожата си от вредните UV лъчи през цялата година, но най-вече през лятото, когато слънцето е най-силно. Използвай слънцезащитни кремове, подходящи за твоя тип кожа.

 

Грижи се за косата си. Тя е една от зоните, които страда най-много през лятото. Силното слънце я изсушава, тъй че избягвай употребата на сешоар и преса. Използвай естествени масла, които да я хидратират.  

 

Носи слънчеви очила. През тези дни е препоръчително да защитаваш зрението си със слънчеви очила, подходящи за очите ти. Най-добре е те да бъдат закупени от оптика, за да имат защита и да не развалят очите ти.

 

Възползвай се от хубавото време, за да влезеш във форма. Тичането в парка, разхождането по плажа, карането на колело, плуването са прекрасна възможност да оформиш тялото си, затова слагай спортния екип и излез в парка да потичаш.

 

Яж плодове и зеленчуци. През това време на годината имаш голям избор на плодове и зеленчуци. Освен, че са полезни и съдържат витамини, спомагат за така важната през този сезон хидратация.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия