Как да се справим с летните жеги

2014-07-19 12:02:00
Как да се справим с летните жеги
Снимка: freeimages.com

Ето, че отново е лято и слънцето не спира да напомня за това. Парещите му лъчи са толкова немилостиви, че понякога се питаме, това ли чакахме цяла година. Разходките навън са немислими, а жегата сякаш изгаря кожата ни. За всички, които вече започват да чакат зимата, имаме няколко съвета, чрез които могат да се охладят и насладят на един от любимите на мнозина сезони.

 

 

1. Чайове

 

Да, колкото и странно да ви звучи, чайовете са едни от най-разхладителните напитки, които може да изберете за лятото. Най-силно препоръчван от специалистите е чаят от мента и лайка, тъй като според тях той има най-силен ефект. Благотворното му въздействие се дължи на невероятните свойства на билките, тъй като ментата отнема жегата, прояснява съзнанието, а лайката изчиства токсините и отнема огъня.

 

2. Накиснете пръстите си в студена вода

 

Стара индийска традиция се бори с жегите по един странен, но според мнозина ефективен начин. Според индусите, главните меридиани започват или свършват в края на пръстите на ръцете или краката."Ако накиснете за 3 минути в студена вода пръстите на ръцете, това ще ви помогне да понижите температурата на тялото, да отстраните излишния огън от меридианите, да успокоите нервите. Няма ограничение колко пъти на ден да го правите."-твърдят те.

 

3. Круши

 

Крушите са едно от средствата, чрез които хора от дълбока древност утоляват жаждата си и се борят срещу непоносимите жеги. Предполага се, че са дошли в Европа от Близкия Изток. Хората са се лекували с тях от древни времена. Сокът и отварата от тези плодове, както и листата им, утолявали жаждата при висока температура и треска. Те използвали крушата като противовъзпалително антибиотично средство.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
DarthLord
преди 9 години

... ако имаше такива.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия