Кои са страните с най-малко туристи в света [част втора]

2015-07-18 15:02:00
Кои са страните с най-малко туристи в света [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Когато си помислиш за ваканция и пътуване в чужбина, вероятно си представяш слънчева Испания или ски в Алпите. Това са едни от най-достъпните и приятни дестинации, които са чудесно решение за лятната или зимната почивка. Но има и страни, които изобщо не са толкова популярни и почти никой не ги посещава. Класацията е на Garfors.com и ползва данни за туристите посетили държавите за една година.

 

5. Южен Судан – 5500 туристи. Това е най-младата държава в света, но за съжаление там тече гражданска война. Малко са хората, които биха посетили такова място, най-вече заради липсата на сигурност. Ако по някаква причина попаднеш в Южен Судан знай, че правенето на снимки там е незаконно.

 

4. Маршалови острови – 4600 туристи. Тази страна се намира в Тихия океан и много ще ти хареса, ако обичаш да се гмуркаш. Има над 100 вида риби и 2500 вида корали.  Учудваш се, че тази на пръв поглед райска страна, няма туристи? Между 1946 и 1985 г. САЩ провеждат над 60 опита с ядрени оръжия. През 1956 г. САЩ определят Маршаловите острови като „най-заразената държава в света“.

 

 

3. Тувалу – 1200 туристи. Тази страна е много привлекателна, но не е популярна. Има само една компания, която лети до там и то два пъти седмично. Страната е много красива и интересна, а хората са любезни. Намира се в Тихия океан. Там ще ти трябват пари в кеш, приема се не само местната валута, а и австралийски долари. Кредитни и дебитни карти не се приемат.

 

2. Сомалия – 400 туристи. За да посетиш тази страна, трябва да си голям ентусиаст. Това е наистина непривлекателна дестинация, заради войната, липсата на правителство и валута, както и мюсюлманските екстремисти. Столицата Могадишо се счита за едно от най-безопасните места там. Дори има туристически компании, които да спомогнат издаването на виза и да осигурят въоръжени гидове.

 

1. Науру – 160 туристи. Това е държавата с най-малко туристи в света. Намира се в Тихия океан и е в близост до Маршаловите острови. Има територия от 21 кв. км, а жителите са под 10 000. Полети до там почти няма, нито нощен живот. За столица се счита най-голямото село – Ярен. 

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия