Ценни съвети при пътуване

2015-04-21 13:01:00
Ценни съвети при пътуване
Снимка: freedigitalphotos.net

Пролетта вече е при нас и можем да се радваме на прекрасно време. Можеш да излизаш повече с приятелите си, да прекарваш време сред природата и да пътуваш. Скоро ще дойде и лятната ваканция, когато ще имаш много свободно време и ще търсиш нови приключения. След като времето вече позволява да се пътува по-лесно, ще ти дадем някои ценни съвети, когато планираш пътуването си.

 

Подготви и по-дебели дрехи. Сигурно си представяш как лежиш на плажа или се разхождаш из град, който не познаваш, а слънцето е силно и жарко. За съжаление времето винаги може да ни изненада и да се развали. Затова трябва да се подготвиш добре и с по-дебели дрехи. Задължително си набави яке, чадър и обувки, които не пропускат вода.

 

Къде ще нощувате? Вероятно мечтаното ти пътуване е на път да се сбъдне. Цялата тайфа ще ходите на море или просто на разходка до друг град. Това е чудесно, но къде ще спите? Понякога не е толкова лесно да се намерят свободни места, особено ако е пиков момент или празничен ден. Затова винаги резервирай предварително стаи за всички. Не забравяй да потвърдиш резервацията ден по-рано. Така ще си сигурен/на, че няма да е станала грешка в хотела.

 

 

Подготви си много музика. Ако пътувате с кола, може всеки от вас да подготви сет от любими песни. Така ще се радвате на много музика през целия път. Ако сте с влак или автобус, тогава се увери, че имаш достатъчно песни на смартфона или на плеъра си.

 

Храна. Вземи си храна. Можеш да направиш сандвичи за всички или да купиш готови неща. Задължително се зареди и с голямо количество вода. Ако отивате в планината, пресметнете колко храна ще ви трябва за няколко дни. Не подценявай важността на храната, защото винаги може да се случи така, че да потрябва.

 

Обади се на родителите си, когато пристигнеш. Родителите ти мислят за теб постоянно. Не забравяй за тях, докато си на път. Обади им се, за да кажеш, че всичко е наред и си жив/а и здрав/а.

 

Харчи внимателно. Без значение дали ти си изкарал/а парите за пътуването или родителите ти са ти ги дали, винаги предвиждай, че може да има и извънредни разходи. Това са лекарствата или евентуално посещение при лекар. От друга страна е добре да си разпределиш бюджет за всеки ден, за да не изхарчиш парите си прекалено бързо.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия