Кои са страните с най-малко туристи в света [част първа]

2015-07-16 19:01:00
Кои са страните с най-малко туристи в света [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Когато си помислиш за ваканция и пътуване в чужбина, вероятно си представяш слънчева Испания или ски в Алпите. Това са едни от най-достъпните и приятни дестинации, които са чудесно решение за лятната или зимната почивка. Но има и страни, които изобщо не са толкова популярни и почти никой не ги посещава. Класацията е на Garfors.com и ползва данни за туристите посетили държавите за една година.

 

10. Туркменистан – 8697 туристи. Посещението тук е възможно само с гид, който да придружава туристите, както е и в Северна Кореа. Има какво да се види, например огнената яма в пустинята, която се нарича „Вратата към ада“. Столицата Ашхабад е известна със световния си рекорд за най-много мраморни сгради.

 

 

9. Гвинея-Бисау – 7500 туристи. Тази страна е бивша португалска колония и е една от най-бедните в Африка. Красиво място, което може да се разгледа там е архипелагът Бижаус. През 2013 г. португалска компания прекратява полетите си до Гвинея-Бисау, защото пилоти са били принудени да откарат в Лисабон 74 бежанци.

 

8. Либия – 6250 туристи. В момента страната е разкъсвана от гражданска война, след свалянето на режима на Кадафи. Международното летище в Триполи е затворено от 2014 година и се осъществяват полети през друго, по-малко летище. Войната допълнително отблъсква туристите.

 

7. Кирибати – 6000 туристи. Тази държава не е много известна. Тя се намира в Тихия океан и обхваща 14 атола и 18 острова. Известна е с това, че е единствената страна, разположена едновременно и в четирите полукълба на земята. Тя е много отдалечена и полети до там има рядко – два пъти месечно. Самолетите кацат на съседните острови – Науру и Маршалови.

 

6. Екваториална Гвинея – 5700 туристи. Изключително труден е достъпът до тази страна, защото визи почти не се издават. Само американските граждани са облагодетелствани с по-лесен достъп. Там никога не бива да правиш снимки, защото е незаконно и могат да те арестуват.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия