10 места, които никога няма да може да посетиш, колкото и пари да имаш

2014-09-09 16:01:00
10 места, които никога няма да може да посетиш, колкото и пари да имаш
Снимка: thinkstockphotos.com

Хората си мислят, че като имат много пари и могат да отидат навсякъде по света. Това обаче не е точно така. Има поне 10 места, където кракът ви не може да стъпи, колкото и да искате и колкото и пари да имате. Вижте кои са местата, където достъпът ви ще бъде отказан:

 

Клуб 33


 

Това е частен клуб, който се намира в сърцето на площад Ню Орлиънс в Дисниленд. Това е единственото място в увеселителния парк, където се продават алкохолни напитки. Входът на клуба се намира лесно, но ако искате да влезете в него, трябва да се въоръжите с търпение. Ще трябва да се запишете в списъка с чакащи и да изчакате ... около 14 години. Има много хора, които са готови да плащат членски внос между 10 и 30 000 щатски долара, нищо че никога не са влизали в клуба. Любопитството им обаче надделява.

 

Стая 39 – това със сигурност е една от най-потайните организации в Северна Корея. Тя използва от 10 до 20 банкови сметки в Швейцария и Китай за фалшифициране на пари, както и други незаконни сделки. Към момента има доста малко достоверна информация за стая 39 и достъпът там за външни лица е абсолютно забранен.

 

Зона 51 – това име е псевдоним на военна база, намираща се в южната част на Невада, САЩ. Целта ѝ е да подпомага разработването и тестването на експериментални самолети и оръжейни системи. Правителството на САЩ не признава за съществуването на тази база, което води до създаването на конспиративни теории и слухове за съществуването на извънземни.

 

Трезорът на Кока-Кола


Снимка: dailymail.co.uk

 

Най-продаваната газирана напитка в света пази рецептата си в собствен трезор. Според слуховете едва няколко човека я знаят, но никой не знае кои са те. Въпреки че достъпът до трезора е забранен, той привлича хиляди туристи всяка година.

 

Змийският остров – намира се край бреговете на Бразилия и е дом на огромно колония от най-отровните змии на планетата. Бразилското правителство забранява цивилни да стъпват на острова, защото там има минимум 5 000 змии, които го обитават. До този момент там са допускани само няколко човека и то учени.

 

Гробницата на Цин Щъхуан – тя е собствено на първия император на Китай и е исторически обект от огромно значение. Към момента обаче китайските власти не одобряват исканията на академични екипи да разкопаят основната част. Защо? Никой не знае. За момента император Цин Шъхуан ще почива в мир.

 

Информационният център на Google


Снимка: urbansplatter.com

 

Центърът, известен под кодовото име „Проект 02“, е открит през 2006 година и дълго време е бил държавна тайна, скрита от пресата и обществото. Огромният център за данни, намиращ се в Далас, САЩ, е заобиколен от ограда, пред която патрулират служители и има постоянно видео наблюдение.

 

Ise Grand Shrine – храмът е построен през 4 г. пр. Хр в Япония и е посветен на Аматерасу, богинята на слънцето. Там се съхранява най-важната вещ в императорската история на Япония – свещеното огледало от японската митология. Обикновен човек не може да влезе в храма. Единственият, който има право на това, е свещеник или жрица, които са членове на японската императорска фамилия.

 

Трезорът на Националната банка на Великобритания – от 1734 година тя се намира на ул. Треднийдъл в центъра на Лондон. Златните резерви на страната, както и на други държави, се съхраняват в подземни хранилища, разположени под пода на банката. За да се отвори трезорът , са нужни три огромни ключа с дължина близо метър.

 

Межгорие


Снимка: Reuters

 

Това е затворен руски град, в който живеят и работят хора, които са силно пазени в тайна. Намира се в най-високата южна част на планината Урал и се смята, че в района се пази тайно ядрено оръжие. Русия, разбира се, отрича. Според официалните изявления там се съхраняват руски съкровища и запаси от хранителни продукти в случай на война.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия