Качествата и недостатъците на земните зодии

2015-02-04 18:01:00
Качествата и недостатъците на земните зодии
Снимка: freedigitalphotos.net

Всяка зодия е различна и уникална, хората от една и съща зодия имат много общи качества и недостатъци. Факт е, че много хора не вярват в зодиите, но признават, че понякога обръщат внимание на астрологията, четат хороскопа си или просто се интересуват от зодиакалния знак на новите хора, с които се запознават. Освен общото между представителите на всяка зодия, припокриване се намира и между стихиите, които покровителстват всеки зодиакален знак. Стихиите са Огън и Въздух (те са активни) и Вода и Земя (те са пасивни). Стихиите представляват различни типове съзнание и сетивност. Сега ще поговорим повече за земните зодиакални знаци и техните качества и недостатъци.

 

Земните знаци са телец, дева и козирог. Земните знаци са ориентирани към материалните структури в реалния свят. Те разчитат на физическата сетивност и своя практически разум. Те са търпеливи, постоянни, самодисциплинирани, силно разчитат и се влияят от рационалното мислене. Козирозите, телците и девите обръщат голямо внимание на детайлите.

 

 

От друга страна, земните зодии са много практични и това ограничава тяхното въображение. Често пъти им липсва креативност, те са наистина консервативни. Те са точни, прецизни и прагматични, действат бавно, но сигурно. Понякога са тесногръди и страдат от работохолизъм, почти никога не поемат рискове.

 

Земните знаци могат много добре да се приспособяват към суровата реалност, те са наистина себеотрицателни, реално оценяват ситуацията и в кратки срокове взимат адекватно решение. Тези хора са сериозни, на тях винаги може да се разчита и дори в най-тежките ситуации, те не изпадат в паника.

 

Земните знаци са искрени. Те сякаш не могат да лъжат, а и не им се отдава. Предпочитат да сложат картите на масата и да са откровени, а не да крият и да лъжат. Земните знаци имат едно прекрасно качество – действат, докато останалите само говорят. Те изпълняват плановете и за тях казаната дума тежи на мястото си.

 

Трудно е да се каже кои черти в характера на земните знаци са положителни и кои отрицателни. Разбира се, при всеки човек е индивидуално, но понякога дори качествата могат да се превърнат в недостатъци. Например земните знаци са спестовници. Те не харчат излишни пари и нямат нужда от глезотии. Но понякога тази спестовност се превръща в скъперничество. Същото важи и за консерватизма. Консервативните хора не са всеобщи любимци, но хубавото при земните зодии е, че те са по-скоро традиционалисти и държат на ценностите в живота.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия