Как да изглеждаме изтънчени и класни, когато сме на парти

2014-12-12 14:55:00
Как да изглеждаме изтънчени и класни, когато сме на парти
Снимка: freedigitalphotos.net

Партитата винаги са чудесни, защото всеки човек има нужда от забавление. Особено по време на тийнейджърските си години, когато имаме нужда от най-голямо забавление и време, прекарано с приятелите, е чудесно да ходим по всякакви купони. Но трябва да внимаваме с поведението си, защото именно в такива моменти, човек понякога сякаш губи маниерите си и се показва като по-различен. Сега ще ви разкажем повече как да изглеждаме изтънчени и класни, когато сме на купон.

 

Не пийте твърде много. На почти всеки купон има алкохол и това е нещо нормално. Но проблемът идва, когато се напиете и започнете да правите глупости. Всеки човек има различно пиянство, някои буйстват, други просто заспиват, трети стават досадни и започват да звънят по телефона на всички бивши. По-добре е да избегнете такива ситуации, най-малкото ако счупите или изцапате нещо, ще се чувствате зле на сутринта. Пийте с мярка и когато усетите, че вече ви е достатъчно, просто спрете. Идеята е да се отпуснете, а не да се напивате и да правите грозни сцени.

 

 

Не забравяйте маниерите си. Добрите обноски са нещо много важно, което не бива да оставяте вкъщи, когато излизате. Изключително лошо впечатление ще направите, ако дъвчете с отворена уста или бършете пръстите си в покривката, вместо в салфетката. Не забравяйте, че хлябът се чупи, а не се хапе. Има важни неща, които не бива да пропускате, иначе рискувате да направите лошо впечатление.

 

 

Преди да отидете на купона, попитайте дали има дрескод. Това би бил съвсем уместен въпрос, особено ако ще бъдете в заведение, което не ви е познато. Домашните партита съвсем не изискват специални тоалети. Но не е добра идея да отидете по маратонки, ако сте канени на рожден ден в ресторант.

 

Не чупете нищо. Изключително грозно впечатление прави, ако счупите нещо. Ако сте на гости, почистете, извинете се и се опитайте да се реванширате за счупената вещ. Ако сте в ресторант или друго заведение се извинете и оставете персонала да почисти.

 

Намерете подходящо място за разговор, ако сваляте някого. Нормално е да си харесате някого и между вас да прехвърчат искри. Но недейте да го правите прекалено явно. Ако искате да си поговорите, просто се преместете по-близо един до друг, при условие, че сте на маса. Друг вариант е да излезете в градината на заведението или да намерите друго подходящо място.

 

Избягвайте да се месите, когато сте излишни. Не се натрапвайте в чужди разговори, ако в момента няма с кого да си говорите. Ако видите двама души, които разговарят, не им се лепвайте, прави лошо впечатление. Но ако видите друг човек сам, отидете и го заговорете. Същото важи и за по-голяма група хора, спокойно можете да се присъедините към тях без това да е странно и неудобно.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия