Идеи какво да правим през коледната ваканция

2014-12-07 11:01:00
Идеи какво да правим през коледната ваканция
Снимка: freedigitalphotos.net

Съвсем скоро всички ученици и студенти ще бъдат в коледна ваканция. Тя е очаквана от повечето учащи, защото това е времето, в което ще могат да си починат, да се порадват на готини подаръци и да прекарат повече време със семейството си. Вероятно вече нямате търпение да се насладите на почивните дни през края на декември, но когато ваканцията дойде, имаме навика да си пропиляваме времето. В един момент започваме да се оплакваме, че ни е скучно, че приятелите ни ги няма, че нямаме какво да правим. Това е голяма грешка, защото почивните дни минават много бързо и е добре да им се насладим максимално. Сега ще ви споделим няколко идеи какво да правим през коледната ваканция.

 

Участвайте в приготовленията за празничната трапеза. Традицията повелява специално меню за всеки празник. Това означава, че трябват доста приготовления, пазаруване, готвене и куп други грижи. Най-често родителите се нагърбват с тази работа, а децата си намират оправдания да се измъкнат. Всъщност пазаруването, готвенето и останалите приготовления, могат да бъдат забавни, всичко зависи от вас. Опитайте се да помогнете на семейството си в готвенето, можете да научите нови неща и да се забавлявате.

 

Организирайте си коледен купон с приятели. Търсите си повод да се съберете? Коледно парти е чудесна идея. Трябва само да намерите подходящо място за сбирката. Не е нужно да бъде шумно и диво, особено ако сте в нечий дом. Може да си направите филмова вечер на тема „Коледа“, както и пижама парти. Бъдете креативни, важното е да сте с приятелите си.

 

Изработете ръчно подарък за всеки ваш близък човек. На колко хора искате да подарите подаръци? Вероятно няма как да го направите, ако купите за всеки по нещо, защото бюджетът ви ще се стопи. Затова можете да изработите малко подаръче за всеки, придружено с ръчно направена картичка. Така ще зарадвате близките си хора много повече, отколкото ако накупите неща, които не им харесват.

 

Четете книги. Всеки човек има книги, които си е набелязал да прочете, но все не стига време или не ни остават финанси, за да се поглезим с нова книга. Поискайте да ви подарят книга, която сте харесали. Прочетете я, защото имате достатъчно време. Не отлагайте.

 

Научете се да правите коледни сладки. Има много готини рецепти за вкусни сладки, които ще ви харесат. Определено не е голяма философия да изпечете тава сладки или да направите пудинг, но може да бъде много забавно. Намерете си компания, например брат или сестра, викнете приятелка или друг близък човек.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
FunkyPie
преди 9 години

спане


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия