Колко струва най-скъпият коктейл в света?

2014-11-17 13:15:00
Колко струва най-скъпият коктейл в света?

Алкохолните и безалкохолните коктейли определено са много приятен завършек на деня. Коктейлът представлява смес от различни продукти – някои от тях съдържат алкохол, а други са само със сокове. Делят се още на топли и студени.

 

Алкохолните коктейли биват високоалкохолни и нискоалкохолни. Създават се на основата на вина, вермути, ромове, ликьори, бира и уиски.

 

 

Безалкохолните коктейли са млечни, зеленчукови и плодови. Топлите биват ирландско кафе, пунш и грог. Студените коктейли съдържат лед и/или сладолед.

 

Други често използвани съставки за коктейли са мед, сосове, подправки, мляко, цели плодове, дори сурови яйца. Коктейлите имат различни предназначения, като това зависи от продуктите, които съдържат в себе си – тонизиращи, отпускащи, възбуждащи апетита – аперитивите, или за допълнителен приятен вкус към яденето.

 

В повечето случай съотношенията на продуктите в рецептата за коктейл трябва стриктно да се спазват. Ако няма изрични указания кое след кое да бъде, редът на смесването е без значение. За приготвянето на коктейли се използват смесителни чаши, шейкъри и специални лъжици. Някои от тях се поднасят фламбирани – съдържащото се най-отгоре малко количество високопроцентов алкохол се запалва, непосредствено преди консумация. Всички коктейли имат екзотични имена и атрактивни украшения.

 

Най-известните и поръчвани коктейли са Дайкири, Космополитън, Пина колада, Мартини, Мохито, Маргарита, Sex On The Beach и др.

 

Колко ли струва най-скъпият коктейл в света?

 

Наскоро стана ясно, че стойността му е 24 000 долара. Най-скъпият коктейл бе пуснат в продажба в Лондон, Великобритания.

 

Той е създаден в известен клуб в лондонския квартал Мейфеър. Коктейлът включва шампанско „Арман дьо Бриняк”, водка и ликьор от вишни. Поднася се с малко черен хайвер.

 

Коктейлът се предлага в огромна чаша с камъни Сваровски.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия