Тийнейджърка остана без стомах, след като консумира димящ коктейл

2012-10-09 10:19:00
Тийнейджърка остана без стомах, след като консумира димящ коктейл
Снимка: sxc.hu

Обикновено тийнейджърите нямат търпение да навършат пълнолетие, за да излягат на бар/дискотека и да се забавляват легално. Така решила да направи и 18-годишната Габи Сканлър.

 

Тийнейджърката излязла с приятели в местния бар. Те решили да се почерпят с димящ коктейл, защото не били опитвали такъв. Малко, след като Габи го опитала, започнала да се задушава и да се оплаква от силни коремни болки.

 

 

Тя била приета по спешност, където лекарите установили, че има перфорация на стомаха и той трябва да бъде отстранен. В момента състоянието на тийнейджърката е тежко, но стабилно.

 

В коктейла, който опитала Габи, е имало течен азот. Когато той бъде изложен на въздух, образува гъста мъгла и се използва от бармани в коктейли и за бързото замразяване, например за приготвяне на сладоледи. Някои хора го използват и при лечение на брадавици. Когато той влезе в контакт с тялото може да предизвика криогенни изгаряния или измръзвания. Течният азот НЕ бива да се консумира, защото се превръща в газ, надува стомаха, подобно на балон, а това може да доведе до неговата перфорация.

 

Полицията разследва случая.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
٭ &
преди 11 години

Може да се живее и без стомах ... тънките черва стигат, но ще е живот обречен на много лишения без съмнение.

FunkyPie
преди 11 години

а тя как живее без стомах?!

scrooper
преди 11 години

****ка му, трябва да спра да експериментирам с коктейлите.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия