Кои са страните с най-ниска престъпност в света

2014-11-17 17:31:00
Кои са страните с най-ниска престъпност в света
Снимка: freedigitalphotos.net

Сигурността на гражданите е едно от най-важните неща, в които управляващите се стремят. Разбира се, туристите се интересуват именно от сигурността, когато търсят нови дестинации. Но се оказва, че държави като САЩ и Великобритания, например, изобщо не са най-сигурните. Според данни на ФБР и Световната банка, САЩ са чак на 88-ма позиция. Кои са десетте държави с най-ниска престъпност?

 

Сингапур. Тази страна е една от най-предпочитаните дестинации за много туристи. Екзотика, вкусна храна и обаянието на изтока са нещата, които привличат туристите. Но не можем да отречем, че тя е една от най-сигурните страни, защото там изобщо не се толерират престъпността и корупцията. Преди около две десетилетия, Сингапур е на челните места по екзекуции.

 

Бахрейн. Там е забранено притежанието на огнестрелни оръжия. Освен това има много малък брой жестоки престъпления. Бахрейн е държава, много привлекателна за имигранти от съседна Саудитска Арабия, защото има по-либерални закони.

 

Грузия. Всъщност има увеличаване на престъпността в последните години, но тя пак е в ниски нива. Човек спокойно може да се разхожда по улиците на големите градове, дори късно вечер.

 

Люксембург. Там проблемът е с джебчийството, особено в градския транспорт. Иначе сериозните престъпления са много редки. В Люксембург проституцията е легална, но сводничеството не е.

 

Малта. Тя е една от най-гъсто населените страни в света, но е спокойна държава, която се слави с ниската си престъпност. В Малта законите са много стриктни и притежаването на оръжие е затруднено, затова крадците рядко имат такова.

 

Обединени Арабски Емирства. Там престъпността е наистина ниска. Законите са доста сурови и интересен факт е, че престъпниците се оказват западни туристи. Заради строгите закони за показване на близост между двама души, западните туристи се оказват престъпили закона.

 

Южна Корея. Изключително малко хора притежават огнестрелно оръжие, заради законовите пречки. Там опасностите идват не от хората, а от природните бедствия, които са често явление.

 

Хонконг. Туристите и гражданите могат да са винаги спокойни, защото постоянно и навсякъде има полицейско присъствие.

 

Тайван. Там туризмът е изключително важен за икономическото развитие на страната и властите се стремят да осигурят сигурност и спокойствие на своите туристи.

 

Япония. Според класацията, Япония е най-сигурната държава. Там можете да се разхождате спокойно почти навсякъде през нощта.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
papugai
преди 9 години

В Ю. Корея и Япония са забранени оръжията, но не и ножовете. За тях е някъв спорт да резнат някой, както тук се хвалим, че сме пърлили прасе.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия