Звездите, които не вярват в Господ

2014-11-05 15:28:00
Звездите, които не вярват в Господ
Снимка: Reuters

Религията заема огромна част от нашата култура. Въпреки това не всички известни личности са съгласни с идеята, че Бог съществува. Някои от тях са заклети атеисти, които не вярват в мощта на Всевишния, а други просто заявяват, че не се интересуват от това дали има Господ.

 

Някои от тези знаменитости твърдят, че въпреки че не вярват в Бог, се имат за духовни хора. Например през 2000 г. Анджелина Джоли каза: "Не чувствам необходимост да вярвам, че има Бог. Смятам, че във всеки един човек има нещо духовно и божествено. Предпочитам да не вярвам в нищо, отколкото да правя това, което другите ми казват, че трябва да направя."

 

Нейната половинка Брад Пит също е атеист и беше казал: "Много хора смятат религията за вдъхновяваща, но лично мен тя ме задушава. Израснал съм в християнско семейство и си спомням, че като дете поставях под въпрос много неща, написани в Библията."

 

По-интересното в случая е, че Брад и Анджелина се ожениха преди два месеца в собствения си параклис, в имението си във Франция "Шато Миравал". 

 

Вижте в галерията на Tialoto.bg кои са другите девет звезди, които не вярват в Бог.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия