Сърф за милион долара

2014-08-15 20:01:00
Сърф за милион долара
Снимка: dailymail.co.uk

Ето, че вече сме в разгара на едно наистина паметно лято. То, напук на очакванията ни изненада с доста различен от общоприетия климат и ни поднесе доста неочаквано време. Да, всички си представяхме едно изпълнено с множество слънчеви дни лято, но то реши, че няма да го понесем, поради което честичко ни охлажда с проливни дъждове. Въпреки всичко обаче, факт е, че е лято и е време за море.

 

 

И докато за много от нас почивката на море лятото свързваме предимно с къпания в морето и излежаване на шезлонга, то за други то е повод да покажат в колко добро финансово положение са. Едва ли не сте забелязали онзи специфичен тип хора, които по всевъзможен начин опитват да ви натрапят своето благосъстояние и висок стандарт на живот.

 

Е, има един доста добър цитат за този случай, които няма как да се въздържим и да не цитираме, а именно "Пагубно е да бъдеш толкова беден, че да притежаваш само пари". Надяваме се той да бъде достатъчен, за да изрази мнението ни по този въпрос, но въпреки всичко няма как да останем безмълвни по отношение на една доста любопитна новина.

 

Американецът Рой Стюърт изненада мнозина с поръчката на висококласен сърф, чрез който да си осигури със сигурност запомнящо се лято. Всичко това щеше да звучи повече от добре, ако нямаше една малка подробност — въпросният сърф е на главозамайващата и абсурдна цена от 1.3 милиона долара.

 

За тази цена Рой ще получи доста първокласна 20-годишната разработка на технологията за плъзгане по водата, която предлага лесно и удобно сърфиране. Всъщност създателите споделят:

 

"Първо бе нанесено покритие от червена смола за по-гладко каране, след това поставена жълта смола за допълване на формата, а накрая положихме 23-каратово златно покритите. Сърфът има кух корпус, за да не потъва и за да подобри съотношението повдигане плъзгане. За по-добри постижения, разполага и с 6-инчова перка тунел, с която се управлява лесно."

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
ina7
преди 9 години

Да, 23-каратовото злато определено помага за по-качествено сърфиране. Още злато трябва!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия