Да бъдеш мързеливец не е никак лесно [+ снимки]

2014-08-11 16:31:00
Да бъдеш мързеливец не е никак лесно [+ снимки]
Снимка: thinkstockphotos.com

Според някои хора „Мързелът не е нищо друго, освен навикът да се почива, преди човек въобще да се е уморил!“. Някои хора ги мързи толкова много, че са готови на какви ли не щуротии, за да си спестят всяко едно допълнително усилие.

 

 

Мързелът е нежелание за вършене на дейност и отдаване на пълна почивка и релакс. Понякога той е вследствие на депресия и представлява нежеланието на човек да се бори и да преодолява трудностите. Напълно възможно е една и съща личност понякога да е изключително мързелива, а друг път да е работлива.

 

Повечето хора гледат на мързела като на недостатък. Според други той е съчетан с иновативност и е предпоставка за прогреса и технологичната еволюция. Като цяло много от съвременните придобивки са разработени, защото хората не са искали да полагат толкова усилия.

 

Според психолозите мързелът е отсъствие на мотивация и воля. Той е генетично заложен и понякога се свързва със страх, нерешителност и други негативни чувства и емоции. Ако мързелът не е вследствие на сериозен психологичен проблем, той може да бъде излекуван с организация, възпитание и самовъзпитание.

 

Ако си мислиш, че постоянно те мързи, погледни едни от най-големите мързеливци в света и бързо ще промениш мнението за себе си. Снимките може да видиш тук:

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия