Тийнейджър се буди от горещия си телефон, който бил пред запалване

2014-08-06 12:15:00
Тийнейджър се буди от горещия си телефон, който бил пред запалване
Снимка: thinkstockphotos.com

Голяма част от тийнейджърите са изключително привързани към своите смартфони и не се разделят с тях дори в леглото. Това обаче е опасно, както за здравето, така и за живота.

 

Преди няколко дни 13-годишно момче се събудило посред нощ, усещайки нещо горещо под възглавницата си. Оказало се, че това е мобилният му телефон, който бил напълно разтопен – стъкло, пластмаса и всичко останало.

 

 

Родителите позвънили на мобилната компания, за да поискат обяснение за случилото се. Те отговорили, че в сайта има предупреждение относно батерията и нейното прегряване, когато е на неподходящо място или при неподходящи условия.

 

Това не е първият такъв случай. Преди време друго дете намерило разтопения си телефон и било въпрос на време да възникне пожар. Същото можеше да се случи и 13-годишното хлапе, ако не се беше събудило навреме от жегата под възглавницата си.

 

Наистина не си заслужава да рискувате живота си, за да може смартфонът ви да е постоянно около вас. По-добре е през нощта да седи на подходящо място, което няма да навреди на здравето и/или живота ви.

 

Доказано е, че е опасно да се спи с мобилен телефон в леглото.

 

Ако не искате да имате излишни здравословни проблеми, дръжте смартфоните си на разстояние от вас, поне нощно време. Първо, те пречат на съня, защото тийнейджърите лесно се изкушават да си чатят с някого през нощта или да се ровят в интернет, когато телефонът им е наблизо и второ, радиацията, идваща от него, е изключително вредна за здравето.

 

В днешно време доста хора използват мобилните си телефони като будилници, затова няма как те да бъдат извън стаята. Но, за да спите спокойно и да не вредите на здравето си, смартфонът трябва да бъде извън леглото и по възможност да е настроен на режим полет, за да не приема входящи обаждания, SMS-и и съобщения в интернет.

 

След като разбрахте колко опасно е телефонът да е в леглото, докато спите, ще го преместите ли на друго, по-безопасно място?

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия