Идеи за разхлаждащи летни напитки

2014-07-02 12:39:00
Идеи за разхлаждащи летни напитки
Снимка: thinkstockphotos.com

През горещите летни месеци е хубаво човек редовно да пие разхлаждащи напитки, за да може да поддържа организма си хидратиран и да се освежава. Освен на вода, може да да наблегнете на консумацията на фрешове, чайове, сокове и коктейли.

 

Плодов или зеленчуков фреш – по-добре да изпиете един фреш, отколкото сок, в който има допълнително количество захар. Ако искате да ви излиза евтино, вземете си сокоизстисквачка и си го правете у дома с пресни плодове и зеленчуци.

 

 

Зелен чай – единият вариант е да си го купите готов, но да приемете допълнително количество захар, докато го пиете. Другият по-здравословен вариант е да си го направите сами у дома. Сварете си зелен чай, след като изстине го поставете в хладилника, за да стане леденостуден. Преди консумация добавете резенчета лимон и след това му се насладете. Колкото по-често консумирате зелен чай, толкова по-бърз метаболизъм ще имате.

 

Прясно мляко – през зимата няма нищо по-хубаво от чаша горещо прясно мляко. През лятото то може да се консумира студено, за да има разхлаждащ ефект върху организма. Прясното мляко подобрява обмяната на веществата и създава чувство за ситост.

 

Вода с лимон и/или мента – ако не ви се пие чиста вода, може да добавите към нея малко лед и лимон/мента. По този начин тя ще придобие приятен вкус и аромат и ще има разхлаждащ ефект.

 

Айран – тази напитка охлажда, утолява жаждата и засища глада. А ако сте прекалили с алкохолните коктейли, ще ви помогне да се справите с махмурлука на следващия ден.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия