Защо трябва да се откажеш от газираните напитки?

2013-10-10 17:31:00
Защо трябва да се откажеш от газираните напитки?
Снимка: Dreamstime

Всеки е наясно, че газираните напитки не са никак полезни, но въпреки това малцина са тези, които се са отказали напълно от тяхната консумация. Има обаче няколко основателни причини, които са в състояние да накарат повечето хора да заменят газираното с нещо по-полезно. Вижте кои са те:

 

 

Газираните напитки са вредни за мъжете – наскоро направено проучване показва, че една газирана напитка дневно увеличава риска от развитие на рак на простата. Представителите на силния пол, които ежедневно пият газирано, са изложени на 40% по-висок риск от развитие на рак. Затова, ако се интересувате от здравето си, започнете да пиете фрешове и повечко вода.

 

Газираното възбужда апетита – когато човек консумира газирани напитки, мозъкът се заблуждава, че напитката е по-малко сладка, отколкото е в действителност. По този начин организмът решава, че има нужда от още захар. Така апетитът се увеличава, човек консумира висококалорични неща и започна да трупа излишни килограми. Това се отнася и за т.нар. Light напитки, които съдържат в себе си подсладители.

 

Ако ти е трудно напълно да спреш консумацията на газирани напитки, то поне се постарай да ги пиеш възможно по-рядко. Когато ожаднееш, вземи си вода или фреш. През лятото повечето хора обичат да утоляват жаждата си с газирани напитки, но зимно време с лекота ще ги замениш с нещо друго и докато дойде следващото лято, ще си свикнал с техните заместители.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия