Кученце оцеля след полет от 16-ия етаж

2014-06-16 11:15:00
Кученце оцеля след полет от 16-ия етаж
Снимка: Reuters

Оказа се, че не само котките имат по няколко живота. Куче оцеля след падане от 16-ия етаж на небостъргач в гр. Форт Лодърдейл, Флорида, съобщи ИТАР-ТАСС.

 

 

Собственичката на Сюзи, миниатюрно куче от породата малтипу, била на гости на съседка по време на инцидента. В жилището й се извършвало ремонт и кучето паднало във вентилационната шахта върху циментова площадка на втория етаж. Илейн Каралис извикала на помощ пожарникари, които разбили стена, за да могат да достигнат до кучето. Това им отнело около 3 часа.

 

"Това е истинско чудо! Тя няма нито едно счупване, не е повреден нито един вътрешен орган! Има само няколко натъртвания" - е казал ветеринарният лекар, прегледал Сюзи след инцидента.

 

Илейн със сигурност е била адски щастлива, че Сюзи е оцеляла и цял ден е прегръщала и целувала кучето си. Сигурно и вие често целувате домашния си любимец. Трябва обаче да бъдете по-внимателни. Наскоро направено проучване показва, че домашните любимци могат да предават устойчиви на антибиотици инфекции на хората, най-често това са зарази на пикочните пътища. Предаването става чрез течности и екскременти.

 

Кучетата и котките се чистят, като се ближат и по този начин могат да прихванат фекални зарази, което след това да предадат на своите стопани.

 

Хубаво е да научите домашния си любимец да не ви целува по лицето, за да не си създавате излишни здравословни проблеми. Доказано е, че кучетата предпочитат да си заработят наградите, вместо да ги получат наготово, така че и вие, и вашия домашен любимец ще бъдете доволни, докато се учите на нещо ново. 

 

 

Учените провели експерименти, в които участвали 12 бигъла, използващи 3 от 6 различни уреда – от кучешко пиано до лост, който задейства камбанка. Когато кучетата изпълнели правилно задачата си, те били по-доволни от себе си и отивали да получат ласка и лакомство от стопанина си. Когато не се справяли подобаващо, но въпреки това получавали възнаграждение, те били видимо по-малко ентусиазирани и щастливи и не въртели опашките си от кеф.

 

Това ясно показва, че кучетата са като хората и са по-щастливи, когато се справят добре и бъдат възнаградени за това, отколкото когато получат незаслужена награда.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия