Как да бъдем по-женствени?

2014-05-15 17:09:00
Как да бъдем по-женствени?
Снимка: freedigitalphotos.net

Периодът на пубертета е много труден за повечето момичета и момчета. Това е времето, в което човек расте най-много, развива се бързо и всичко сякаш става изведнъж. Днес ще поговорим за женствеността и как момичетата израстват до млади дами. Ще ви дадем няколко съвета, които със сигурност ще са ви нужни, за да бъдете красиви, женствени и харесвани от момчетата.

 

Грижете се за външния си вид. Това не означава да се превръщате в „кифла“ или да се гримирате прекалено много. Става въпрос за няколко съвсем обикновени стъпки. Трябва да имате чист и спретнат вид. Ако имате проблемна кожа, старайте се да се грижите за нея, опитайте се да си направите хубава прическа, която ви отива. Експериментирайте с цвета и формата, но не и прекалено, няма смисъл да си правите дадена прическа, само защото е модерна.

 

Създайте си собствен стил на обличане. Недейте да копирате всичко, което е модерно, само защото ви харесва. Това не значи, че ви отива. Купувайте си дрехи, които ви стоят добре и са женствени. Подчертайте силните си страни. Ако имате хубави крака – обуйте си къса пола или панталонки, ако имате хубави рамене – сложете тънки презрамки, ако имате тънка талия – подчертайте я с дълбоки панталони.

 

 

Поведение. Това една жена да е женствена и нежна, не означава да носи високи обувки и поли. Женствеността е усещане, внушение, поведение и красота. Затова трябва да знаете, че само с красива външност няма да стане.

 

Поведението на една истинска дама трябва да бъде много различно от това на едно момиче, което си е още дете. Трябва да знаете как да се държите, как да общувате. Не бива да се държите невъзпитано, опитайте се да сте любезна, мила, отзивчива. Момчетата не харесват грубиянки, не обичат непристойно поведение, те приемат жената като нежно същество, което трябва да пазят, обичат и закрилят. Нямат нужда от груба жена, която да няма грам възпитание.

 

Приемете се такава, каквато сте. Красотата идва отвътре. Това е трудно да се осъзнае, когато сте тийнейджъри, но наистина ще ви бъде много полезно. В пубертета тялото започва да се променя изключително бързо и много тийнейджъри се стресират.

 

Трябва да се научите да се харесвате. Всеки човек е красив и привлекателен, но основно зависи от него. Свикнете с тялото си и го приемете такова, каквото е. Вместо да се отчайвате, ако не си харесвате нещо, опитайте се да спортувате, да поддържате тялото си. Спазвайте хранителен режим и се хранете балансирано. Със сигурност ще се чувствате по-добре.

 

Глезете се. Ако имате възможност си правете малки подаръци. Това е много важно за да се харесвате. Поглезете се с козметична процедура, нова дреха или парче от любимата ви торта.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия