Най-известните покойници, смятани за живи [част първа]

2014-05-19 19:31:00
Най-известните покойници, смятани за живи [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Някои хора просто не могат да бъдат оставени да почиват в мир. Макар да са мъртви, мълви и легенди се носят за това как са все още сред живите. Дори повече, за едни се твърди, че се разхождат сред нас след медицински интервенции и пластични операции, други пък са описвани като обитатели на самотни тропически острови, а трети – че разчитат само на възрастта си, за да не бъдат разпознати. Ще се спрем на най-обсъжданите личности.

 

10. Анастасия Романова (18 юни 1901г. – 17 юли 1918г.) Анастасия е най-малката дъщеря на руския цар Николай II. Убита е от комунистическите революционери, когато е едва 17 годишна. Това обаче не се оказва достатъчно достоверна причина да бъде оставена да почива в мир. Вместо това из цял свят се появили десетки претендиращи, че са руската престолонаследница. Най-известната е Ана Андерсън, която дори искала да докаже правоверността на произхода си в съда. От нейната история е вдъхновен авторът на филма „Анастасия“, от 1956г., но ДНК тестовете се оказват отрицателни.

 

9. Осама бин Ладен. Живял от 10 март 1957г. до 02 май 2011г. Американски спецчасти убиха главния инициатор на атентатите от 11-ти септември. Това се случи след въздушни атаки над обитаваното от бин Ладен убежище. Становището, че са захвърлили мъртвото му тяло в океана става основа за слуховете, че той е още жив.

 

 

8. Джими Хофа. Живял от 14 февруари 1913г. – изчезнал на 30 юли 1975г. Известният главатар в подземния свят на САЩ изчезва мистериозно през 1975г. От тогава започват да циркулират различни версии – от бетонирането му в основите на стадиона на „Giants”, до инсценирането на собствената му смърт, заради проблеми с мафията в Ню Йорк. Въпреки слуховете, официално е признат за мъртъв през 1982г.

 

7. Майкъл Джексън. Живял от 29 август 1958г. до 25 юни 2009г. Кралят на попа издъхва около 12ч. и няма причини да се вярва, че не е погребан в златния си ковчег. Според запознати MJ може да се преструва на мъртъв заради 3 причини: омръзнало му е да бъде център на внимание в жълтата преса, натупалите му се смазващи дългове или просто рекламен трик, целящ завръщането му с революционен албум.

 

6. Адолф Хитлер (20 април 1889г. – 30 април 1945г.) Заради факта, че тялото на нацисткия диктатор Адолф Хитлер било изгорено след самоубийството му през 1945г., се появили и различни слухове за това как той е все още жив. Зъболекарските анализи доказвали смъртта на Хитлер. Въпреки това най-защитаваната теория била как той преплувал Атлантическия океан с подводница и се установил в Аржентина – страната, която всъщност станала приемен дом на много нацистки военнопрестъпници.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
papugai
преди 9 години

Хофа бил главатар в подземния свят ?

SHPAIdURmeN
преди 9 години

ТцуПАК забравихте :D


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия