Уроците, които можеш да научиш от домашния си любимец

2014-03-16 14:30:00
Уроците, които можеш да научиш от домашния си любимец
Снимка: freedigitalphotos.net

Колкото и странно да ти звучи, ти също можеш да научиш някои неща от домашния си любимец. Ако ти трябва да го възпиташ, да го научиш на команди (ако е куче), да знае какво може да прави вкъщи и какво не, не си мисли, че и малкото ти приятелче няма на какво да те възпита.

 

Отдаденост и концентрация. Много хора не могат да се концентрират в един разговор или в дадено начинание. Особено разсейващи са дейности като чатене или браузване в интернет, четене на списание и какво ли още не. Когато говориш с един човек може и да не забележиш, че не му обръщаш достатъчно внимание, защото си чатиш с някого. Но когато става дума за домашния ти любимец, той ще те подсети, че иска внимание и сам ще си го потърси.

 

Дрямка. Вероятно често улавяш, че домашния ти любимец спи. Това също е урок, който може да ти даде. След тичане в парка или игра с топка, той вероятно се изморява и ляга да спи. Замисли се върху това следващия път, когато си изморен/а, но не си лягаш, защото стоиш на компютъра или правиш нещо друго.

 

Разходка. Тя е един от най-лесните начини да изгориш калории и да повишиш настроението си. Твоята животинка навярно има нужда от ежедневни разходки. Не оставяй тази грижа изцяло на другите членове от семейството. Излизай с домашния си любимец, това е здравословно иза двама ви.

 

Нови приятелства. Хората са социални същества, които постоянно имат нужда от комуникация. Дори да си срамежлив/а, много по-лесно е да завържеш нови контакти, когато имаш куче. Ако ти е трудно да се запознаваш с нови хора и те е срам, не се тревожи, остави нещата просто да се случват. Благодарение на малките ни приятелчета, всичко се случва по-лесно.

 

 

Живей за момента. Това е едно от най-важните неща, които можеш да научиш от своя домашен любимец. Замисли се върху това как кученцето ти се радва, когато се прибираш, когато го храниш или извеждаш на разходка. Тези дребни на пръв поглед неща, го карат да скача и да се радва. Когато си в депресия или нямаш настроение, общувай повече с животинчето ти.

 

Изразявай емоциите си. Животните са винаги искрени, за разлика от хората. Запомни, че няма смисъл да криеш емоциите си и да задържаш всичко в себе си. Спомни си как кученцето ти показва щастие или тъга. Когато си щастлив/а – усмихвай се, ако ти е тъжно, поплачи си. Няма нищо лошо в това, напротив, ще се почувстваш по-добре.

 

Гушкане. Вероятно ти звучи странно, но някои хора прикриват желанието си за нежност и не показват любовта си. Животните, разбира се, не са така. Когато животинчето ти иска да се гушка, то идва само при теб и това ти доставя удоволствие. Замисли се, че всъщност и ти имаш нужда да бъдеш гушнат/а, просто понякога не искаш да го покажеш.

 

Езикът на тялото. Навярно много добре познаваш поведението на домашния ти любимец, въпреки че той не може да говори. Всъщност, същото е и с хората. Често премълчаваме някои неща, но тялото ни ни издава. Замисли се върху това и опитай да се вглеждаш повече в езика на тялото.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
BonyBunny^.^
преди 10 години

\/ Защо не? :D...

NaOH
преди 10 години

Като котките спят по 18 часа на ден, това значи ли, че и ние трябва да спим по толкова?


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия