Кои са най-трудните езици за научаване? [част втора]

2014-03-03 15:35:00
Кои са най-трудните езици за научаване? [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Продължаваме разглеждането на най-трудните за учене езици в света.

Стигнахме до шеста позиция. Тя се заема от китайския език. Точно като японския (и като почти всеки друг азиатски език), китайският също е много труден за научаване. На всичкото отгоре - знаете ли, че всяка дума се изписва с определен символ? Също така, има няколко различни диалекта, които идват с техните собствени системи от акценти, а това го прави още по-труден за изучаващите го чужденци. Така например, диалектът мандарин е един от най-често използваните в момента.

 

На пето място е датският. Дания се намира в Северна Европа, красива и процъфтяваща страна. Това, което прави този език толкова сложен за научаване е фактът, че се говори от само няколко милиона души, а звуковата му система е много по-сложна от тази на останалите европейски езици. В същото време, ако се опитате да научите датски вие бързо ще забележите, че писмения език също се различава от говоримия, което го прави два пъти по-голямо предизвикателство при овладяване.

 

Четвъртият по сложност език е корейският. Това, което прави корейския труден за научаване е фактът, че структурата на изречението е коренно различна от структурата в повечето езици, особено европейските. Спрежението на глаголите е друго препятствие пред изучаващите езика.

 

 

3. Финландски. Няма нужда да ви разясняваме, че финландския най-често се говори във Финландия. Характерните трудности в езика са производните на различни представки и наставки, съчетани със сложна и трудна граматиката.

 

 

Второ място е за естонския. Естония е малка страна, но езикът на местното население има повече от 14 различни граматически падежа, което означава, че учениците ще трябва да се борят в запомнянето на много структури и граматични системи, ако искат да блеснат някой ден с перфектен естонски.

 

1. Унгарски. На последно място, но със сигурност не на последно място в нашия списък на топ 10 на най-трудните езици за научаване, е унгарският. Той е изключително труден език главно поради множеството различни спрежения на глаголите, с които обучаващите се трябва да се запознаят, преди да се впуснат в по-детайлното изучаване на езика.
Правилата на граматиката са много сложни, като се има предвид факта, че наставките са тези, които диктуват глаголното време и притежанието, отколкото словореда. В повечето европейски езици е обратното.

 

Независимо от факта, че унгарският език има сравнително гъвкава структура на изреченията, овладяването на езика може да бъде истинско предизвикателство, особено заради наставките и за това как те могат да променят значението на думите (и автоматично, смисъла на цялата фраза).

 

В заключение, ако сте решили да обогатявате общата си култура и да овладявате чужд език, трябва да знаете, че езиците в разгледаната класация са едни от най-трудните за научаване.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Dam Yeo Wool
преди 10 години

Заех се да уча корейски преди месеци,супер език е,но е и доста труден - без никакво съмнение.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия