Каква е една жена, според цвета на косата? [част първа]

2014-01-17 19:41:00
Каква е една жена, според цвета на косата? [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

От векове човечеството се опитва да гадае какъв е характерът и каква ще бъде съдбата на отделната личност. Използвани са какви ли не техники: чрез проследяване на линиите на дланта, по строежа на черепа, по цвета на очите, по почерка, по зодията и т.н. Оказва се, че цветът на косата също може "да говори" за отделния човек.

 

Вродената информация, която носят тъмните коси означава агресия. Интересно е, че повечето наемници във всяка професионална армия са тъмнокоси. Жените в тази категория насочват своята скрита агресия към живота, работата си и главно към мъжете. Няма да е прекалено, ако определим тъмнокосите жени като по-властни. А агресивността на брюнетките им позволява да постигнат много в живота.

 

Не е тайна, че всяка жена поне веднъж в живота си е мечтала да бъде блондинка. Истината е, че всеки харесва своята противоположност - ако имаме гарвановочерни коси, си мечтаем за златисти отблясъци, ако пък сме руси, често се виждаме с шоколадов цвят на косата и т.н.

 

Правени са безброй проучвания за отношението на мъжете към жените с различни багри на косата и повечето от тях сочат, че силният пол е привлечен по-силно от русата нежна половинка на човечеството, докато брюнетките се предпочитат за съвместен живот и брак.

 

 

Дамите със златисти оттенъци на косата са по-капризни, по-небрежни, изглеждат по-меки и женствени, те са нежни и даже меланхолични. Властните мъже предпочитат да имат до себе си руса жена, за да я подчиняват на желанията си. Понякога обаче блондинките, макар мислени за по-глуповати, могат да използват слабостта на мъжа към тях за свои цели.

 

 

В кръвта на естествено русите представителки на нежния пол "властва" женският хормон естроген. Докато при брюнетките имат повече мъжки хормон - тестостерон. Те са пo-енергични, по-амбициозни, често имат отлична кариера и същевременно са всеотдайни майки. Мъжете мислят брюнетките за умници, тъмните им коси предизвикват асоциации за спокоен семеен живот, мистика и страст.

 

Червенокоските също не са за подценяване. Огненият им характер ги отличава, те са смели и борбени. Извоюват си заслуженото място във всяко избрано поприще, те подхождат с чувство за хумор към неприятностите. Дамите с рижа ви коси обаче могат да бъдат и сприхави и недоверчиви.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
true_savior
преди 10 години

Цветът на косата на един човек не може да определи характера му!Не зная откъде сте намерили онези глупости за ''повече тестостерон в кръвта'', тъй като цвета на косата няма нищо общо с това.В подобен случай ще говорим за еумеланин и феомеланин, пигментите в косата, а не за хормони.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия