Честита Нова 2014 година!

2014-01-01 00:01:00
Честита Нова 2014 година!
Снимка: Dreamstime

Честита нова 2014 година! Ето че сме в първите минути на поредната нова година. От многото дълги и скучни президентски речи знаем, че границата на отминаващата и идващата, нова година, е повод да обърнем поглед назад, за да оценим дейността си, да направим равносметка за постигнатото и пропуснатото през 2013 година.

 

 

2013 бе наистина запомняща се година. Беше си направо пътешествие, а най-големите авантюристи май се оказаха родните депутати. Те преживяха доста и пропътуваха толкова километри, че събирайки, ги успяха да пропътуват около Земята за цели 19 пъти. Тежка бе съдбата им. Преживяха сваляне на правителство, не един протест и благодарение на своята желязна упоритост, граничеща с наглост бяха принудени да вършат своите иначе важни дела, обезпокоявани от справедливи викове и призиви за оставка на многобройните лумпени.

 

Продължаваме с политическата тема, но този път отправяме поглед в световен мащаб. 2013 роди и първият интернет герой — Едуард Сноуден. Той разкри събирането на данни от телефоните на американски граждани, както и предаването на поверителна информация от страна на девет водещи интернет компании, сред които Google и Facebook, към американското правителство. Сноуден изрече и няколко думи, които ще останат в историята: „Не желая да живея в общество, което прави такива неща...Не искам да живея в свят, в който всичко, което кажа и направя, е записано някъде“

 

Откривайки новият герой, загубихме друг.Явно балансът все още се стреми да се наложи. През изминалата година изгубихме невероятна личност, която промени цялото човечество със своя невероятен принос — Нелсън Мандела. Думите са недостатъчни, затова няма и да опитваме да опишем огромния му принос, а само ще заявим — "Почивай в мир".

 

През 2013 станахме свидетели и на избирането на нов папа, раждането на бъдещия крал на Великобритания, операцията, на която се подложи Анджелина Джоли, трансформацията на Майли Сайръс и множество музикални събития, от които българските фенове няма да забравят — "The Wall — Roger Waters", "Because we can — Bon Jovi", "Delta machine — Depeche mode".

 

Ето и видео, в което са се постарали да представят най-важното през изминалата година в рамките на шест минути, а под него може да намерите рисунката на Марио Зука, отразяваща събитията от 2013 година:

 

 

Снимка: http://mariozucca.com/

 

Колкото и да опитваме, едва ли ще можем да опишем всичко най-важно за тези невероятни 365 дни, които изживяхме. Знаем, че всеки един от вас е имал своите събития, които са оставили отпечатък в живота му. Всеки един е изживял моменти на радост и тъга, любов, омраза, разочарование и изненади. Нека запазим спомена за тях и да си пожелаем още по-невероятна 2014 година, в която щастието да бъде неизменна част от ежедневието, а дните да са изпълнени с непрестанно сбъдващи се мечти.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия