Празнична терапия

2013-12-29 11:52:00
Празнична терапия
Снимка: sxc.hu

Ако чувствате някакъв дискомфорт, било то душевен или физически, най-вероятно ще се обърнете към лекар, което приветстваме. Все пак ви предлагаме една безвредна терапия, която няма да ви коства нищо да изпробвате, преди да пристъпите към тежката артилерия. Става дума за терапията с танц, която решихме да наречем празнична терапия, тъй като чрез танца може да превърнете всеки ден в празник, а освен това се намираме в доста празнични дни, които са перфектния повод да изпробвате нашата терапия.

 

 

Танцът е едно от най-древните изкуства. Възникнало като религиозен ритуал, той пребъдва и до днес, за да може да предостави на човечеството невероятния начин да пресъздаде себе си и своите чувства. С оглед на това специалистите са осъзнали, че танцът може да бъде много повече от забавление, той може да бъде лек за множество проблеми. Поради тази причина са създали танцовата терапия, по-известна с името денс терапия.

 

Лекарите определят терапията като психотерапевтичен метод за лечение, защото се използва най-често срещу емоционални, когнитивни, социални и поведенчески състояния. Тя лекува депресия, хронична умора, стрес и много други. Също така денс терапията подобрява координацията ни и има полезно действие върху самочувствието и социалните контакти.

 

Терапията започва със загрявка, за да се избегнат контузии и наранявания. След това протича и същинската част, в която липсва каквото и да е хореография. Създателите и са заложили на факта, че танцът е начинът, по който намираме баланс между душевния и физическия ни свят, затова всеки, участващ в терапията трябва да намери своите движения, чрез които да постигне баланса.

 

Ако досега не сте се възползвали от терапията, дори и да нямате проблеми ви съветваме, ако не по друго време, то поне в новогодишната нощ да дадете свобода на тялото си и да се подложите на интересната и в същото време изключително ефективна терапия. Забавлявайте си и изразете себе си по начина, който чувствате за най-подходящ.

Весели празници!

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Stan4o123
преди 10 години

Страхотно,ще се разбия от танци...нот, тия оли*офрени нямат ли нещо практическо, в/у което да мислят,терапия с танци...терапия с ядене и не знам си още какво...идеята е какви емоции влагаш в даденото действие,аз предлагам терапия за лекуване на стрес с мастурбация,примерно.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия