Какво трябва да знаеш за дамската чанта? [част втора]

2013-12-05 11:41:00
Какво трябва да знаеш за дамската чанта? [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

И модните дизайнери, и психолозите отдавна се съгласяват за това, че изборът на чанта е отражение на личността. Тя дава възможност на дамите да избират чантата си в зависимост от това какво впечатление искат да направят.

 

На тези, които правят заключенията си за нежния пол въз основа на верните им приятели, не би трябвало да им убягва от полезрението фактът, че всяка дамска чанта - впечатляваща, неустоима, елегантна, износена или демоде, все пак е само амбалаж. Какъв тип жена е притежателката й, може да се заключи въз основа на онова, което се намира в чантата й, а не само въз основа на външния вид на торбата.

 

В женската чанта има какви ли не дреболии, често и големи вещи, които могат да потрябват на дамата, докато е навън, през деня или през нощта. От всички необходими вещи, които тежат от 2 до 5 килограма, могат да бъдат употребени две или три.

 

Все пак трудно е да си представим жена, която заради по-лекия товар на раменете ще пожертва сигурността си която й дава чувството, че e взела със себе си всичко, за което може дасе сети. Естествено, задължително ще й потрябва нещо, което е забравила да сложи в чантата си. А ако забрави да вземе цялата торба, то това е надежден показател за трудната ситуация, в която се намира.

 

 

Списъкът с нещата, които всъщност трябва да съдържа дамската чанта, е много по- различен от онова, което може да се открие в нея. Наред с дреболиите, чието присъствие е напълно оправдано, там често се намират хартийки от дъвка, перфорирани билети за градския транспорт, използвани хартиени кърпички, различни пликове, от които изпадат трохи. Няма нищо, което да не може да поеме дамската чанта. Вероятно и затова момчетата получават главоболие, когато чуят: „Вземи от чантата ми..."

 

Не забравяй, трябва да държиш чантата си затворена. Въпреки че дамските превръзки - със или без крилца, могат да се видят по всяко време по телевизията, не е красиво да стърчат от чантата. Затворената чанта, освен че може да опази портмонето или скъпоценната козметична чантичка, може и да спести неприятни ситуации, като изсипването на съдържанието й на тротоара.

 

Не подценявай силата на чантата си. Без оглед на размерите й вътре има място за чадър, книга или списание за убиване на времето в някой скучен час, шноли и ластици за коса, лустро за обувки, както и за онова „нещо", което всеки път забравяш да вземеш.

 

В средата на миналия век отделни дизайнери се славят с репутацията си на създатели на впечатляващи, красиви и елегантни чанти. Тогава е времето, когато се появяват и някои от най-големите съвременни дизайнерски къщи, като Chanel, Louis Vuitton и Hermes.

 

Но коя е най-известната чанта на всички времена? Легендата неизменно е Chanel 2.55. Появява се през 1955 година и прави малка революция в света на модата. Чантата е по дизайн на Коко Шанел, тогава на 71 години, когато вече се била оттеглила от модния подиум. Chanel 2.55 е първата дамска чанта, за която се предвижда вместо в ръцете, да се носи на раменете, и така да остави ръцете свободни.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия