Какво трябва да знаеш за дамската чанта? [част първа]

2013-12-04 12:17:00
Какво трябва да знаеш за дамската чанта? [част първа]
Снимка: Dreamstime

И модните дизайнери, и психолозите отдавна се съгласяват за това, че изборът на чанта е отражение на личността. Тя дава възможност на дамите да избират чантата си в зависимост от това какво впечатление искат да направят.

 

Когато те накарат да изброиш предметите, без които не би отишла на безлюден остров, дали ще се сетитиш да споменеш чанта? Или до такава степен се е превърнала в неизменна част от теб, че се подразбира - където си ти, там е и тя?

 

В чантата се крият всички решения на предвидимите и непредвидимите проблеми. Вътре има приспособления и какви ли не инструменти - за скъсан чорапогащник, за счупен нокът, за скъсано копче или главоболие. Много вероятно там се намира и всичко останало, което е необходимо, ако се озовеш на безлюден остров.

 

Дори и онези представителки на нежния пол, които не следват модата, имат най-малко три чанти: черна, кафява и чанта за официални случаи. Има и такива щастливки, които разполагат с по една чанта във всеки цвят. Те вероятно имат и отделен шкаф, в който съхраняват съкровищата си, шкаф, който е желателно да може да се разширява.

 

 

Значението на червения цвят, когато става въпрос за гардероба, важи и за чантите. Червена чанта носи онази жена, която иска да привлече вниманието върху себе си и която има достатъчно смелост да понесе това внимание. За щастие червената чанта вече не се асоциира с онова изключително значение, които е имала някога.

 

Едно време чантите са били изработвани предимно в два цвята: черно и в няколко нюанса на кафявото. Тогава е важало правилото на добрия вкус при облеклото: обувките и чантата трябвало да бъдат в един и същи нюанс. Днес дамите, които се носят по този начин, се смятат за недостатъчно смели и с остарял вкус. Защото, обувките и чантата са се развели отдавна и всеки от тези аксесоари води самостоятелен живот: кафявите обувки се появяват в обществото в комбинация със зелена чанта, а зелените обувки - с лилава торба.

 

Някои стари правила важат и днес: на дребничката дама съответства малка чанта, а на високите момичета подхождат както големи, така и малки чанти. По-рано се беше наложило мисленето, че голямата чанта разкрива, че притежателката й е несигурна личност и поради тази причина трябва да има „за всеки случай" на разположение чанта с големина на чувала на Дядо Коледа.

 

Между другото, дизайнерите на чанти, готови винаги да удовлетворят новите изисквания на клиентките си, лансират в последно време все по-големи модели. Дали това трябва да означава, че съвременната дама е изгубила самоувереността си? В никакъв случай! Съвременната дама е готова на всичко, за да е готова за всичко, за което се нуждае от голяма чанта!

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
SpiritInBlack
преди 10 години

Знам , че женските чанти са бездъмни ями и даже собственичките им не знаят кво може да изскочи оттам


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия