Домашните любимци vs. скъпите технологии

2013-11-18 11:30:00
Домашните любимци vs. скъпите технологии
Снимка: Dreamstime

Да си имаш домашен любимец е нещо прекрасно и в същото време е доста отговорно. Не е достатъчно само да го храниш, да му даваш вода и да го разхождаш /ако е куче!/. Всяко животно има нужда от внимание, ласки, любов и добро възпитание. Последното е особено важно, ако искате вашият домашен любимец да ви уважава и да се държи добре вкъщи. Статистиката показва, че ежегодно животните на жителите на Великобритания повреждат техника на стойност 3.5 милиарда британски лири. Най-много щети нанасят кучетата, а веднага след тях се нареждат котките, пише в. „Daily mail“.

 

 

Останалите животни също могат да бъдат големи пакостници. Доста джаджи са били развалени от хамстери, папагали и зайци. Най-честите повреди са причинени от нахапване и дъвчене. По този начин са били развалени хиляди GSM-и, таблети, дистанционни и др.

 

Статистиката показва, че около 66% от техниката се е разваляла заради дъвчене, 20% заради заливане с течности или попадане в тоалетната след лудориите на кучетата и котките, 20% от кучетата са повреждали по доста гнусен начин техниката - чрез повръщане или уриниране върху нея. 5% са направили опит да заровят някъде в двора джаджата, което също е довело до нейното повреждане.

 

Както вече споменахме, папагалите също могат да бъдат големи пакостници. Собственичка на пернат домашен любимец се простила с любимите си слушалки, след като той прекъснал проводниците с клюна си.

 

33% от собствениците на домашни любимци смятат, че животните правят пакости, защото им е скучно, а 27% го правят, за да привлекат вниманието към себе си. Понякога се случва животните да направят някаква беля поради ревност заради друг домашен любимец.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
kwak
преди 10 години

http://***.teenproblem.net/forum/showthread.php/557275-%D0%91%D1%8A%D1%80%D0%B7%D0%B8-%D0%BE%D1%82%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%BC%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0-%29 коментирваите моля ви !

Bomber
преди 10 години

Разбира се че домашен любимец


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия