Внимателно с целуването на домашния любимец!

2012-10-17 21:30:00
Внимателно с целуването на домашния любимец!
Снимка: sxc.hu

Кучето може и да е най-добрият приятел на човека, но поради прекалената привързаност към него рискувате да се сдобиете със заболяване на венците, сочат резултатите от изследване на учени от Корнуелския университет, пише в. “Daily Mail”.

 

 

За да стигнат до това заключение, специалистите провели експеримент с участието на стотици семейства и техните домашни любимци. Всички те били подложени на изследване на бактериите в устната им кухина.

 

Оказало се, че в устите на 16% участниците могат да бъдат открити вредни бактерии, срещащи се само при кучетата. Изследваният показват, че тези бактерии могат да доведат до редица възпаления и заболявания на венците, сред които и пародонтит.

 

Ето защо учените съветват, колкото и да обичате домашния си любимец, все пак да се стараете да не го целувате прекалено често. Разбира се, има и друг вариант – да миете редовно зъбите на кучето си със специална паста за зъби, което ще повиши устната му хигиена и значително ще намали броя на вредните бактерии в устата му. 

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
jasmins
преди 11 години

Кой *** редовно се целува с кучето си бе? Вие не сте ли чували за гаджета? :Д kind a kiddin'


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия