Доказано: мъжете с китара са по-привлекателни

2013-11-09 12:00:00
Доказано: мъжете с китара са по-привлекателни
Снимка: http://www.freedigitalphotos.net/

Със сигурност и двата пола се опитват да са неустоими и привлекателни един за друг. Всеки се опитва да впечатли избраника си с красота, таланти, визия и всякакви други качества.

 

Според френски учени, обаче неустоими за жените са мъжете с китара в ръце. Те имали голямо предимство пред останалите представители на своя пол.

 

 

Учените в Университета на Южен Бретан са направили прочуване, в което са участвали около 300 момичета, на възраст между 18 и 20 години, както и един 20-годишен мъж.

 

Проучването се състояло в това, момчето да поиска телефона на всяко момиче и да се разбере какъв е резултатът. Момичетата били разделени на три групи. При първата група, младежът отишъл с празни ръце, във втората със сак, а когато посетил третата група, носел китара.

 

Резултатите показват, че когато момичетата го видели с празни ръце не са впечатлени от него и само 14% от тях му дават телефонния си номер. Втората група също не останали особено очаровани, когато го видели със сак и едва 9% от тях му дали номера си.

 

Най-голям успех младежът пожънал сред третата група, при която той влязъл с китара в ръце. Цели 31% му дали номера си.

 

Подобно такова изследване е правено и в Израел. От 50 момичета 14 се съгласяват да дадат телефонния си номер на младежа с китарата, а от групата, в която влязъл без музикалния си инструмент, едва 5 жени се съгласяват.

 

Учените смятат, че жените подсъзнателно търсят мъж, който ще е партньор за създаване на поколение и китарата е символ на музиката, чието начало идва от древните ритуали за брак. Не може да се отрече, че мъж, който носи китара, изглежда романтично и привлекателно.

 

Специалистите също твърдят, че щом мъжа може да свири на китара или друг инструмент, това подсказва, че той има качества – физически и интелектуални.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
MariieLLa
преди 10 години

Добре, че бяха учените, за да го разберем. :)


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия