Какви сме според това как пишем?

2013-11-06 20:01:00
Какви сме според това как пишем?
Снимка: sxc.hu

За някои може да звучи като поредната глупост, но психолози са доказали, че почеркът ни издава голяма част от нашата същност и вътрешен свят, затова решихме да ви представим няколко интересни характеристики за хората, с оглед на това как пишат.

 

Големина на шрифта

 

Големината на шрифта е от съществено значение, според специалистите. Те смятат, че хората, които пишат с голям шрифт се отличават със силна чувствителност, търсят внимание и обич и често имат, макар и не силно проявен, комплекс.

 

 

Тези с малък шрифт пък са "владеещите положението". Те обмислят всяка своя дума и действие, отличават се със стратегията, която изготвят винаги и прагматизма си.

 

Средният шрифт, показва уравновесеност и намерена златна среда. Хората, които пишат по този начин имат добра преценка и самочувствие и следват стриктно своите цели.

 

Украсени букви и завъртулки около тях

 

Хората, чиито букви винаги са украсени и в тетрадките им може да видите различни завъртулки и цветенца или са наистина креативни личности, които обичат изобразителното изкуство, или чрез буквите си всъщност представят себе си, а именно прекалено претруфени и изкуствени. Добавят много качества, които не са присъщи на тях и обичат да преиначават нещата. Склонни са да преувеличат дадено нещо, ако това им донесе вниманието на останалите, защото за тях е изключително важно да бъдат център на вниманието. Обичат да се глезят, лукса и комплиментите.

 

Наклон на шрифта

 

Наклона на шрифта не е само визуална особеност, той често крие и много други особености за хората, които го ползват.

 

Според специалистите хората, които пиша с наклон на дясно са големи индивидуалисти. За тях е присъщо бунтарството и са готови да устояват противоположната позиция, дори да не вярват в нея. Наклонът на дясно, често е и признак за трудно детство.

 

За разлика от тях, хората пишещи с наклон на ляво имат силна връзка със семейството си, водят се общоприетия модел за поведение, силни моралисти са. За тях истинско щастие и удоволствие е да работят в екип, защото сътрудничеството ги изпълва с енергия и мотивация. Изключително важно за тях е да останат в определена социална група, в името, на което са готови да прибегнат и до не до там морални за тях методи, като интригите.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
DarthLord
преди 10 години

Изкараха ни бунтари и ненормалници, общо взето.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия