Искаш да разбереш дали ще бъдеш добър баща? Погледни си тестисите!

2013-11-07 14:47:00
Искаш да разбереш дали ще бъдеш добър баща? Погледни си тестисите!
Снимка: Dreamstime

Човек разбира що за родител е едва, когато се сдобие с деца. Има обаче и друг начин да стане ясно дали един мъж ще помага на половинката си активно при отглеждането на бъдещото поколение. Това може да стане като се провери размерът на тестисите.

 

Редица изследвания показват, че мъжете с малки тестиси се грижат повече за децата си. Те достигнали до този извод, след като сканирали мозъка на мъже с големи и малки тестиси, докато гледали снимки на своите деца.

 

 

Според учените мъжете с големи тестиси допринасят повече за зачеването на повече деца, но не се грижат достатъчно добре за новородените.

 

Зоната в мозъка на мъжете с малки тестиси, отговаряща за психологическата награда, е била по-активна, когато те са гледали снимки на деца. Имало е три пъти по-голямо разлика между мъжете с малки и големи тестиси в полза на тези с малки. Резултатите показали, че по-малко надарените мъже по-често помагат на половинката си в отглеждането на децата, но това не означава, че останалите трябва да оправдават мързела си с големина на своите тестиси.

 

Каква е връзката между размера на тестисите и бащинските инстинкти?

 

Засега учените нямат точен отговор на този въпрос, но според тях размерът на тестисите оказва влияние върху поведението. Доказано е, че нивото на тестостерон намалява, когато един мъж влезе в ролята на баща.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия