Започна традиционната инициатива "Movember"

2013-11-06 10:10:00
Започна традиционната инициатива
Снимка: sxc.hu

И тази година, за пореден път хиляди хора ще се включат в необичайната и изключително забавна инициатива "Movember". Името и идва от английските думи "moustache" и "November", тъй като те са тясно свързани с нейната същност, а именно — провежда се през целия месец ноември и се изразя в поддържането на мустак, или по-точно ограничаване на бръсненето му.

 

 

На пръв поглед всичко това звучи наистина абсурдно и много от вас ще кажат, че е безсмислено милиони мъже да се откажат от нормалните си хигиенни навици, но ние сме готови да ви оборим. Инициативата се провежда, с цел популяризиране на превенцията на рака на простатата и други подобни мъжки заболявания.

 

Инициаторите са били наистина креативни хора, които са избрали нестандартния начин, който се е оказал изключително успешен, предвид факта колко много мъже участват в инициативата. Участието им, автоматично води до запознаване с целта на инициативата, което е именно превенцията на заболяването.

 

По този начин имаме една изключително добре работеща формула, която в продължение на месец успява да събира последователи, които индиректно изпълняват целта на инициативата, а като допълнение имаме и онази добавена стойност, която произтича от факта, че множеството брадясали момчета и мъже предизвикват любопитството на обкръжаващите ги хора, които отново се запознават с инициативата и така броя на включените хора расте драстично.

 

Няма как да не отречем, че е изключително забавно да срещнеш множество необръснати мъже, които са поели риска да бъдат отхвърлени от приятелките си и събрали цялото си мъжество са оставили окосмяването по лицето си. Пък и целият този процес е едно изпитание към представителите на мъжкия пол, които да изпробват себе си и волята си. Също така, убедени сме, че след ноември никои от тях няма да каже, че бръсненето му се струва досадно и мрази целият този процес.

 

А вие какво мислите за инициативата, подкрепяте ли я и бихте ли се включили в нея ако сте момче, или пък бихте ли позволили на приятеля си да се включи ако сте момиче?

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия