Студенти окупираха НАТФИЗ, НБУ и ВТУ, подкрепят СУ

2013-10-28 12:59:00
Студенти окупираха НАТФИЗ, НБУ и ВТУ, подкрепят СУ
Снимка: Булфото

Студентите определено показаха, че са обединени и подкрепят своите колеги от Софийския университет. Младежите окупираха тази сутрин НБУ, НАТФИЗ и Великотърновския университет „Св.Св. Кирил и Методий“.

 

Исканията на студентите от Велико Търново са подобряване на управленския капацитет чрез кадрово обновяване, промяна на политическия стил, независимо от партийния цвят, повишаване на образователния стандарт и установяване на регламент, стимулиращ качеството.

 

 

Студентите съобщиха, че окупацията ще прочете с установен студентски контрол, като учебният процес ще продължи нормално.

 

Днес сутринта бе окупиран и НАТФИЗ. НБУ също се включиха към протеста. "Ние, протестиращите студентите от Нов български университет, изцяло осъзнаваме историческата ситуация, в която нашата Република се намира. Това несъмнено е разделен момент, в който стоейки безучастно или невзимайки позиция, рискуваме да обърнем гръб на собствения си народ, държава и бъдеще", се чете в декларация на окупиралите НБУ, която продължава:

 

"Водени от разбирането, че най-големият потенциал на едно общество са младите хора (а ние, студентите, сме основно млади хора), ние няма как да останем равнодушни или безпристрастни към случващото се. Затова официално декларираме пълната си подкрепа и солидарност към нашите протестиращи колеги от СУ “Св. Климент Охридски”.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Creativestats
преди 10 години

И да подадат оставка нищо няма да се промени. Трябва по-радикална промяна като например изборния кодекс. Иначе няма никакъв смисъл от избори , ще се повтори същото. Даже и по-лошо. Последно избирателната активност беше ниска , следващите избори ще е по-ниска и така.. От тези , които протестират едва половината че и по-малко сигурно ще отидат до урните за гласуване..

Fisherman
преди 10 години

стига комунизъм


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия