Как да направите деня си по-добър - част 1

2013-10-12 11:00:00
Как да направите деня си по-добър - част 1
Снимка: sxc.hu

Всеки ден се събуждате и отчаяно желаете да останете в леглото си? Чувствате се ужасно, изпитвате силно желание бързо да измине целият ден и отново да бъдете под топлите завивки? Ставането от леглото е постижение, а лошото настроение постоянен спътник всеки ден? Писнало ли ви е да имате онези гадни дни, които траят цели седмици? Ако и вие сте част от множеството хора, които се събуждат в лошо настроение, което продължава през целия ден, имаме решение за вас. Просто следвайте съветите, които ще ви дадем:

 

 

Събудете се с няколко минути по-рано

 

Ако трябва да се събутите в 8 сутринта, то настойте алармата си за 7:45 и оставете 15 минути на тялото и ума ви да се събудят. Когато стане 8 часа станете от леглото и се подгответе за новия ден. Не се заблуждавайте, че когато оставите повече време за сън на тялото си и след това компенсирате загубите с препускане и скоростно подготвяне за деня, ще се чувствате по-добре. 15 минути повече сън, който ще имате, ако изберете скоростното подготвяне, ще бъдат безсмислени, ако след това си навлечете целия този стрес. Мислете в перспектива и изберете ефективното решение.

 

Направете мислен списък на нещата, които трябва да свършите днес

 

След като се събудите е добре мислено да изредите всичко, което сте планували за деня. Не се ограничавайте само до задълженията ви в училище, наблегнете и на личния живот. Ако не сте от паметливите, не е лошо и да си запишете всичко още предишния ден, така че когато се събудите да можете да го прочетете. Имайки представа за целия ден ще знаете какво ви очаква и степента на успеваемост ще бъде с пъти по-голяма. Не бива да забравяме, че често именно тази визия за деня ни вдъхновява и зарежда с позитивни емоции, затова недейте да я пропускате.

 

Усмихнете се, дори да ви коства усилия

 

Доказано е, че когато се усмихваме, дори и да няма причина за това и да ни коства усилия, настроението ни се подобрява. Много често се развеселяваме дори и от факта, че се опитваме насила да го направим и това ни носи истинска усмивка, която придава нова нагласа за деня. Ако извършим това минимално усилие, можем да получим и бонус, защото усмихнати изглеждаме далеч по-добре, а това значи че шансът да получим комплимент, който да направи деня ни по-добър, е по-голям. С две думи - УСМИХВАЙТЕ СЕ!

 

Помислете, преди да действате

 

Много често вътрешният ни демон - съвестта, не спира да ни повтаря колко ужасно сме постъпили. За да не ви се налага да изпитвате вина, за нещо което сте казали или извършили, без да мислите,  е хубаво винаги да си задавате въпроса: "Какво ще се случи ако направя/кажа това?". След като си отговорите, лесно ще избегнете описаните по-горе ситуации, които са способни да развалят целия ви ден.

 

Втората част от статията четете тук:

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия