Мразиш ли това, което правиш?

2013-08-06 10:27:00
Мразиш ли това, което правиш?
Снимка: Dreamstime

Не са много хората, които работят това, което наистина обичат. Повечето завършват специалност, която не им допада или се хващат да работят нещо, което не им харесва, защото нямат друг избор или смятат, че заплащането е на ниво. Близо 80% от хората са нещастни на работното си място, но се страхуват да го напуснат, пише в. „Daily Express“.

 

 

Седем от десет души признават, че работят нещо, което не им допада, заради високото заплащане. Над половината от анкетираните споделят, че имат умения, с които с удоволствие биха си изкарвали прехраната, ако имаха тази възможност.

 

Цели 63% от хората се чувстват изключително депресирани на работното си място и завиждат на своите близки и приятели, които работят това, което обичат. 66% се чувстват като „в капан“ в работата си, но въпреки това не намират смелост да си потърсят нова, защото разчитат на парите, които получават.

 

Повечето хора си представят, че ще сменят работата си и ще започнат да се занимават с нещо в областта на финансите, правото или информационните технологии.

 

52% от анкетираните все още имат желание да работят професията, която им е мечта от детска възраст, въпреки че не виждат голяма вероятност това да се случи или да им донесе достатъчно приходи, за да водят нормален начин на живот.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия