Вижте най-странните професии, които се упражняват в хотели

2012-12-06 16:29:00
Вижте най-странните професии, които се упражняват в хотели
Снимка: sxc.hu

Някои хора са готови на всичко, за да изкарат прехраната си. Студент си докарва приходи като се прави на ... плашило и гони досадните гарги. Има и хора, които работят като ... отоплители на легло. Не, не се шегуваме :)

 

Вижте няколко професии, които съществуват, но малко хора знаят за тях:

 

Отоплител на легло – надали някое дете си е мечтаело като порасне да стане такъв. Но все пак тази професия съществува в 4* хотел „Холидей Ин Кенсингтън Форум“ в Лондон. Всеки знае колко е приятно, когато седнеш/легнеш на местенце, което вече е затоплено от някой друг. Точно това е и работата на отоплителя на легло. Той облича специален костюм и в продължение на 4 минути се движи из леглото, за да затопли всяка една част от него и да го направи уютно за спане.

 

 

Лъскач на монети - да, и тази професия съществува и човек може да я упражнява в четиризвездния хотел „Уестин Сейнт Франсис“ в Сан Франциско. През 1935 година управителят на хотела забелязал, че белите ръкавици на изисканите дами се цапат, когато боравят с монети. Затова той наел човек, който да се грижи за чистото на парите. Традицията се запазила и до днес.

 

Разказвач на приказки за лека нощ – не само малките деца обичат да слушат приказки преди лягане. Ако няма кой да ви почете приказка, отседнете в хотел „Андас“ в Лондон и си поръчайте служител, който извършва тази услуга.

 

Преследвач на гълъби – според някои хора тези пернати са досадни и носят доста заради, затова човек не трябва да има близък контакт с тях. В 5* хотел „Рамбагх Палас“ в Индия има двама души, които гонят гълъбите в продължение на 9 часа дневно с помощта на огромно знаме, което развяват, когато някое пернато кацне в двора на хотела.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
FunkyPie
преди 11 години

Лъскач на монети-Dirty *** with Mike Rowl (фамилията дали беше така?)

scrooper
преди 11 години

"Ако няма кой да ви почете приказка, отседнете в хотел Андас в Лондон и си поръчайте служител, който извършва тази услуга."Мммм... ще се възползвам някой ден :)


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия