Агенция за подбор на персонал предлага само красиви кандидати за работа

2013-06-09 14:00:00
Агенция за подбор на персонал предлага само красиви кандидати за работа
Снимка: sxc.hu

Собствениците на известния в цял свят сайт за запознанства само за красиви хора BeautifulPeople.com скандализираха за пореден път, като обявиха, че възнамеряват да отворят агенция за подбор на персонал, която ще предлага на работодателите само добре изглеждащи кандидати за работа, пише в. “Telegraph”.

 

В момента на сайта има регистрирани над 750 000 мъже и жени от всички краища на света. Макар да са с различна националност, различен цвят на кожата, различен цвят на косата и очите, всички те притежават нещо, което ги обединява и същевременно ги отличава от останалите – красота.

 

 

Именно това е ключово качество, което много работодатели в днешно време търсят, дори и да не го признават открито. Ето защо създателите на BeautifulPeople.com имат амбицията да осъществят директна връзка между красивите хора и началниците, търсещи персонал.

 

Както и сами се досещате, идеята се посреща с известна доза негативизъм от страна на много хора. Главната причина за това е дискриминацията по отношение на външния вид, която напоследък все по-открито се прилага от страна на работодателите.

 

Всеизвестен факт е, че за работните позиции в сферата на директните продажби, както и за тези, които изискват всекидневно контактуване с клиенти, обикновено се избират хора с представителен външен вид. Съществуват редица проучвания, подкрепящи твърдението, че красивите търговци умеят да убеждават по-добре клиентите в доводите си и съответно ги карат да купуват повече.

 

На вас как ви се струва идеята за създаването на подобна агенция за подбор на персонал?

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия